Як приборкати гормон вічного голоду і жир на животі: лікарі назвали чотири робочих способи

30 серпня 2021, 20:40
Спосіб життя безпосередньо впливає на певні гормони.
Схуднення
Грелін називають "гормоном голоду", тому що він стимулює апетит, / ua.depositphotos.com/

Вісцеральний жир знаходиться в безпосередній близькості від внутрішніх органів тіла, таких як печінка і кишечник. Це положення означає, що воно може заважати різним процесам в організмі.

Як повідомляє Express.co.uk, деякі з найбільш руйнівних включають утруднення вироблення інсуліну-попередника діабету 2 типу-і підвищення ризику серцевих захворювань.

Відомо, що спосіб життя безпосередньо впливає на певні гормони в організмі, що ускладнює спалювання жиру на животі. Маючи це на увазі, якими чотирма способами можна знизити рівень гормонів голоду, щоб позбутися від жиру на животі?

Щоб відбулося схуднення на животі, необхідно знати про механізми, пов'язані з втратою жиру, включаючи запаси і гормони голоду.

читайте такожНе треба так: дієтолог назвала п'ять найпоширеніших помилок при схудненні

Грелін-це гормон, який виробляється і виділяється в основному шлунком, а невеликі кількості також виділяються тонким кишечником, підшлунковою залозою і мозком.

Грелін називають "гормоном голоду", тому що він стимулює апетит, збільшує споживання їжі і сприяє накопиченню жиру.

Його рівень збільшується під час дієти і підсилює відчуття голоду, що ускладнює схуднення.

Отже, щоб спалити жир на животі, необхідно зменшити кількість греліну за допомогою цих чотирьох методів, які довели свою ефективність.

Більше протеїну

У дослідженні, опублікованому в Національній медичній бібліотеці США Національні інститути охорони здоров'я, постпрандіальний термогенез при дієтах з високим вмістом білка і низьким вмістом жирів в порівнянні з дієтами з високим вмістом вуглеводів і низьким вмістом жирів був додатково вивчений.

Дослідження зазначає: "недавня література показує, що дієти з високим вмістом білка та низьким вмістом жиру сприяють більшій втраті ваги в порівнянні з дієтами з високим вмістом вуглеводів та низьким вмістом жирів, але механізм такої підвищеної втрати ваги незрозумілий.

"Це дослідження порівнювало гостру, енергетичну вартість індукованого їжею термогенезу на дієті з високим вмістом білка та низьким вмістом жирів з дієтою з високим вмістом вуглеводів та низьким вмістом жирів".

У дослідженні брали участь 10 здорових жінок з нормальною вагою у віці від 19 до 22 років, які дотримувалися дієти з високим вмістом білка або вуглеводів по одній в день.

Дослідження показало, що постпрандіальний термогенез через 2,5 години після їжі в середньому приблизно в два рази вище на дієті з високим вмістом білка в порівнянні з дієтою з високим вмістом вуглеводів, і відмінності були значними після сніданку і вечері.

Постпрандіальний термогенез має вирішальне значення, коли справа доходить до абдомінального ожиріння і допомагає спалювати більше жиру на животі.

Результати прийшли до висновку, що додаткові енергетичні витрати пов'язані з дієтами з високим вмістом білка і низьким вмістом жирів, і можуть допомогти пояснити ефективність таких дієт для схуднення на животі.

Спати

У дослідженні, опублікованому в Національній бібліотеці охорони здоров'я, вивчалася коротка тривалість сну і її зв'язок з гормонами греліну і лептину на індекс маси тіла.

У дослідженні взяли участь 1024 учасники з Wisconsin Sleep cohort Study, популяційного поздовжнього дослідження порушень сну.

Учасники пройшли нічну полісомнографію і повідомили про свої звички сну за допомогою анкет і щоденників сну.

Дослідження показало, що учасники, які спали менше восьми годин, мали підвищений ІМТ з Асоціацією короткого сну, пов'язаної з низьким рівнем лептину і більш високим вмістом греліну.

Ці відмінності в лептині та греліні, ймовірно, збільшують апетит, що, можливо, пояснює підвищений ІМТ, що спостерігається при короткій тривалості сну, відзначається в дослідженні.

У ньому зроблено висновок: "у західних суспільствах, де хронічне обмеження сну є звичайним явищем і їжа широко доступна, зміни в гормонах, що регулюють апетит, зі скороченням сну можуть сприяти ожирінню".

Їжте кожні чотири години

В одному дослідженні, опублікованому в Національній бібліотеці охорони здоров'я, вивчалися терміни прийому їжі і його вплив на рівень греліну, апетит і втрату ваги.

У дослідженні зазначається: "хоча дієтичне обмеження часто призводить до початкової втрати ваги, більшість людей, які страждають ожирінням, не можуть підтримувати свою знижену вагу.

"Зниження ваги, викликане дієтою, призводить до компенсаторного посилення голоду, тяги і зниження придушення греліну, що сприяє його відновленню. Сніданок з високим вмістом білка та вуглеводів може подолати ці компенсуючі зміни та запобігти рецидиву ожиріння".

Дослідження показало, що рівень греліну після сніданку знизився на 45,2 відсотка, при цьому значно покращилося відчуття ситості, а почуття голоду і тяга значно зменшилися.

Пийте більше води

Без води організм не може належним чином засвоювати накопичений жир.

Процес метаболізму жиру називається ліполізом, і першим етапом цього процесу є гідроліз, який відбувається, коли молекули води взаємодіють з тригліцеридами (жирами) з утворенням гліцерину і жирних кислот.

Пиття достатньої кількості води необхідно для спалювання жиру на животі з їжі і напоїв, а також для спалювання накопиченого жиру.

Численні дослідження показали, що підвищене споживання води призводить до посилення ліполізу і втрати жиру на животі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти