Як дуже швидко зварити стару домашню курку: бомбічний секрет, про який мало хто знає

22 квітня 2023, 00:42
Час приготування старої домашньої курки можна значно скоротити, якщо знати простий фокус.
курица
Як швидко зварити стару курку? / ua.depositphotos.com

Усім відомо, що найсмачніше та найніжніше м'ясо у молодих бройлерних курочок, яким два-три місяці. Водночас м'ясо старої курки, якій більше двох років, доведеться дуже довго варити, аби воно стало м'яким. Зазвичай, на приготування старої курки йде мінімум дві години. А якщо готується старий півень, то часу йде ще більше – три, а то й п'ять годин. Виявляється, що час приготування старої курки можна значно скоротити, якщо знати простий секрет.

Як швидко зварити стару курку?

Для початку курку потрібно підготувати: прибираємо залишки пір'я та обсмалюємо маленькі ворсинки.

Далі готуємо каструлю, враховуючи розміри нашої курки. Якщо вона дуже велика, то її можна розрізати на шматки. Однак дуже маленькими шматочки не варто робити.

Тепер кладемо тушку курки або її шматочки у каструлю та заливаємо холодною водою. Зауважте, що вода має покривати м'ясо курки на 4-5 см.

Закриваємо каструлю кришкою та вмикаємо плиту. Чекаємо, доки вода закипить, а потім збираємо піну та зменшуємо вогонь на плиті до мінімуму.

Далі курку потрібно посолити. Зауважте, що м'ясо буде набагато ніжнішим, якщо посолити курку на початку варіння. Щоб не переборщити із сіллю або навпаки не досолити курку, варто слідувати простому правилу – на 1 літр води потрібно додати 1 чайну ложку солі. Також не забудьте про спеції, які покращать смак м'яса та бульйону з нього. Найкращим варіантом буде розмарин, чебрець, шавлія, петрушка, а також лавровий лист.

Варимо нашу курку упродовж 30 хвилин, періодично знімаючи пінку.

Через 30 хвилин вимикаємо вогонь на плиті. Беремо ще одну каструлю та наливаємо в неї холодну воду. Якщо вдома є лід, то можете також додати його. Тепер в цю крижану воду перекладаємо м'ясо курки та чекаємо 5-7 хвилин, доки воно охолоне.

Після цього вмикаємо плиту та знову перекладаємо м'ясо курки у киплячий бульйон. Далі варимо нашу курку ще 40 хвилин. По закінченню часу вимикаємо вогонь та дістаємо курочку. М'ясо має вийти м'яким та ніжним.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти