Як очистити чавунну решітку на плиті: 4 способи, які точно допоможуть

13 червня 2023, 09:16оновлено 13 червня 2023, 16:11
17833
Очищення решітки газової плити може бути простим і ефективним, якщо використовувати правильні методи.
Як почистити решітку на газовій плиті
Як почистити решітку на газовій плиті / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

У власників газових плит часто виникає питання про те, як ефективно очистити решітку, щоб відновити її первісний блиск. Необхідність в постійному догляді за решіткою виникає через згорілі залишки їжі, жиру та інших забруднень, які можуть стати причиною неприємних запахів і зниження ефективності плити.

Якщо ви вже взялися за прибирання на кухні, то вам може бути цікаво як очистити сковорідку від нагару зовні та всередині.

Ми пропонуємо 5 ефективних способів очищення решітки газової плити, які допоможуть повернути їй блиск і зберегти функціональність.

відео дня

Замочування в содовому розчині

Один з найпростіших і доступних способів очищення решітки - замочування в содовому розчині. Підготуйте розчин з гарячої води і соди, потім занурте решітку на кілька годин. Сода допоможе розм'якшити забруднення, а потім легко видалити їх за допомогою губки або м'якої щітки. Також можна додати трохи оцту для більш ефективного видалення жиру.

Використання аміаку

Аміак також є відмінним засобом для очищення решітки газової плити. Наповніть поліетиленовий пакет аміаком і покладіть в нього решітку на ніч. Потім акуратно промийте решітку під струменем води і видаліть залишки забруднень за допомогою губки або щітки.

Використання пару

Парова очистка також може бути ефективним способом очищення решітки газової плити. Використовуйте спеціальний пароочисник або просто принесіть окріп в невеликій каструлі. Помістіть решітку над киплячою водою і залиште на кілька хвилин. Потім видаліть залишки забруднень за допомогою губки або щітки.

Використання харчового содового порошку

Якщо у вас немає соди або аміаку, можна скористатися харчовим содовим порошком. Посипте порошок на решітку і додайте трохи води, щоб вийшла пастоподібна суміш. Залиште на деякий час, а потім видаліть забруднення за допомогою губки або щітки.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти