Як очистити навіть найбезнадійніше брудну духовку: потрібно лише 3 інгредієнти

17 березня 2023, 12:17оновлено 17 березня 2023, 14:03
Ми поділимося найкращими способами, які допоможуть вам як очистити духовку всередині, так і позбутися від застарілого жиру.
Духовка
Як очистити сильно забруднену духовку / скріншот YouTube

Якщо ваша духовка сильно забруднена, і ви не знаєте, як її очистити, не впадайте у відчай. Є кілька способів, які допоможуть вам повернути її в блискучий стан.

Ми поділимося найкращими способами, які допоможуть вам як очистити духовку всередині, так і позбутися від застарілого жиру.

Як очистити духовку всередині: кращі способи

На ринку існує безліч спеціалізованих засобів, які швидко і ефективно очищають духовку від бруду і жиру, але якщо вам ліньки йти в магазин або витрачати гроші на них, то завжди можна вдатися до народних засобів:

відео дня
  • Спробуйте очистити духовку за допомогою соди. Сода є відмінним засобом для очищення духовки від жиру і бруду. Для цього змішайте соду з водою до стану пасти і нанесіть на забруднені ділянки. Залиште на кілька годин, потім змийте водою.
  • Використовувати оцет. Оцет є відмінним засобом для боротьби із застарілим жиром і забрудненнями. Нанесіть оцет на забруднені ділянки, залиште на кілька годин, потім змийте водою.
  • Використовувати лимонну кислоту. Лимонна кислота є відмінним засобом для боротьби з жиром і забрудненнями в духовці. Розчиніть лимонну кислоту у воді і нанесіть на забруднені ділянки. Залиште на кілька годин, потім змийте водою.

Чим найкраще очистити духовку: професійні засоби або народні засоби?

Відповідь залежить від конкретної ситуації та ваших особистих уподобань.

Якщо у вас є сильно забруднена духовка, то, можливо, професійні засоби будуть більш ефективними. Однак, якщо ви хочете уникнути використання хімічних засобів, то народні засоби, такі як сода, оцет або лимонна кислота, можуть стати хорошою альтернативою.

Як очистити духову шафу народними засобами

Для цього вам знадобиться сода, оцет або лимонна кислота. Дотримуйтесь цих простих кроків:

  1. Змішайте соду і воду до стану пасти.
  2. Нанесіть пасту на забруднені ділянки духової шафи.
  3. Залиште на кілька годин, потім змийте водою.
  4. Якщо у вас є оцет або лимонна кислота, ви можете використовувати їх замість соди. Просто нанесіть оцет або лимонну кислоту на забруднені ділянки, залиште на кілька годин, потім змийте водою.

Як очистити духовку від застарілого жиру за допомогою пари

Можна використовувати парову очистку. У деко наливаємо 0,5 літра води з миючим засобом, залишаємо на пів години при температурі 100 градусів. В процесі нагріву утворюється "парова лазня", яка розм'якшує жир та інші забруднення, після чого очистити стінки духовки не складе труднощів.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти