Як очистити ручки газової плити за 2 хвилини: 3 експрес-способи

13 січня 2023, 07:58
Якщо ви шукаєте спосіб, як легко відмити ручки плити народними засобами, скористайтеся простим аптечним засобом або соком лимона.
Газовая плита, уборка
Ручки газової плити можна очистити народними засобами/ ua.depositphotos.com, pixabay.com

Багато хто стикався з проблемою брудних ручок на газовій плиті. Цій ділянці нашої кухонної помічниці точно не вдасться уникнути забруднень, адже ми постійно торкаємося до ручок своїми руками, які під час готування їжі можуть бути не ідеально чистими. З часом на плиті залишається жирний наліт, і тоді питання, як очистити ручки на газовій чи електричній плиті, міцно засідає у голові, адже зробити це не так просто.

Главред спробував розібратися, як швидко очистити ручки газової плити, щоб вони практично засяяли. Пропонуємо три способи, як можна впоратися з цим завданням.

1. Нашатирно-анісові краплі

Для того, щоб очистити ручки плити, можна скористатися нашатирно-анісовими краплями. Потрібно змочити у розчині ватну паличку і провести нею по забруднених місцях. Далі зачекати кілька хвилин, поки рідина почне діяти. Залишки жиру та інших забруднень, які в’їлися, можна прибрати за допомогою старої зубної щітки і звичайної кухонної губки.

відео дня

Наступні способи вимагатимуть не кількох хвилин часу, а більше, проте також допоможуть для ефективного очищення.

2. Оцет

Оцет стане у нагоді не лише під час приготування їжі, а й у такому складному завданні, як приведення кухні до ладу. От і під час миття плити без нього не обійтися.

Для очищення ручок плити за допомогою оцту потрібно спершу їх зняти. Далі ручки кладемо у каструлю, заливаємо 1 літром води і додаємо 250-300 мл оцту. Доводимо до кипіння, вимикаємо вогонь і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб розчин встиг подіяти.

Далі потрібно злити рідину й дістати ручки. Промиваємо їх у теплій чистій воді. Якщо на них лишилися якісь забруднення, від них легко буде позбутися за допомогою кухонної губки або старої зубної щітки.

Після цього ручки потрібно висушити – і все готово. Можна повернути їх на плиту.

3. Лимонна кислота або сік лимона

Можна скористатися як свіжовичавленим соком лимона, так і лимонною кислотою. Як перше, так і друге ефективно впораються з своїм завданням.

Потрібно взяти стару зубну щітку, змочувати її у соці лимона і протирати забруднені місця на ручках газової плити.

Після закінчення очищення потрібно протерти ручки вологою ганчіркою, адже вони можуть бути трішки липкими від соку цитрусового.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти