Як очистити ручки газової плити: заблищать як новенькі

1 листопада 2022, 20:30оновлено 2 листопада 2022, 00:54
Чим відмити жир з ручок газової плити - "забійні" лайфхаки і несподівані "рецепти".
плита
Як очистити ручки біля плити народними засобами / Pixabay/mgattorna

Будь-яка, навіть найбільш акуратна господиня рано чи пізно стикається з проблемою необхідності миття і очищення ручок на кухонній плиті. Різні забруднення, жир і наліт напевно стають причиною пошуку рішення завдання наведення чистоти.

Незважаючи на те, що в господарських відділах є великий вибір засобів для чищення та побутової хімії, вирішити проблему очищення ручок кухонної плити можна простими і швидкими способами. Існують кілька перевірених методів наведення ідеального блиску, які не зажадають великих витрат.

Чим відмити жир з ручок газової плити

Якщо щодня протирати ручки кухонної плити, можна підтримувати їх в постійній чистоті. Для цього використовуйте звичайні губки або вологі серветки.

Однак часто жир і бруд накопичуються у важкодоступних місцях. Вихід простий - візьміть серветку і намотайте її на робочу частину старої зубної щітки. Таким чином ви отримаєте міні-очищувач, який дістане до найдальших куточків.

Як очистити ручки

У разі, якщо не допомагають швидкі методи чищення ручок кухонної плити, спробуйте використовувати звичайну соду і оцет.

Порядок дій:

  • для початку зніміть ручки з плити;
  • після цього нанесіть на забруднені ділянки звичайний столовий оцет по поверхні;
  • потім присипте содою місця з нанесеним на них оцтом;
  • ви помітите хімічну реакцію, яка змусить суміш пінитися і шипіти;
  • після закінчення реакції змийте все мокрою губкою і протріть насухо.

Як зняти ручки з газової плити

Практично всі сучасні газові плити оснащені функцією легкого і безпечного зняття ручок. При необхідності просто слід потягнути ручку на себе. Найчастіше вона знімається разом з колечком, на якому позначені маркування. Якщо ручка прикипіла і не піддається не намагайтеся застосовувати занадто велику силу. Спробуйте використовувати спеціальний засіб. Напевно допоможе випробуваний - WD-40. Після того, як необхідні місця будуть оброблені, акуратно помістіть лезо ножа між кільцем і самою ручкою, злегка посунувши на себе.

Як очистити ручки на кухні

Проблема очищення кухонних ручок, які не знімаються, вирішується досить просто. Використовуйте звичайну соду. Нанесіть її в місця забруднення і за допомогою губки протріть до повного очищення. Якщо ви бачите, що не дістаєте до окремих ділянок, використовуйте м'яку ватяну паличку.

Чим почистити металеві ручки

Нерідко постає дилема, як очистити металеві ручки на кухні. Але і вона вирішується досить легко. Використовуйте підручні засоби. Перевірений спосіб - суміш зубного порошку і нашатирного спирту. Цим складом можна обробити забруднені поверхні до ідеальної чистоти.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти