Як очистити згорілий емальований чайник: 2 перевірених способа

20 квітня 2023, 07:52
У житті кожного може трапитися ситуація, в якій ми випадково забуваємо вчасно зняти чайник з плити і він згорає. Як почистити чайник розповість Главред.
Як очистити спалений емальований чайник
Як очистити спалений емальований чайник / Колаж Фото instagram veschi4ka / valentinchikk_dolls

Поспіх, суєта і навантаження нерідко призводять до того, що ми забуваємо про розпочаті справи й плутаємося в завданнях. Іноді наслідком цього стає згоріла каша або чайник. Однак те, що посуд покривається чорним гаром зовсім не означає, що його потрібно утилізувати.

Як очистити згорілий емальований чайник - усуваємо наслідки неуважності

Згорілий чайник - не біда. Гар, який утворюється на зовнішній стороні стінок посуду від вогню плити - досить легко, але ретельно відмивається. А ось для того, щоб очистити чайник зсередини - доведеться докласти трохи більше зусиль.

Після того, як ви відмиєте чайник зовні, поставте його з водою знову на вогонь і чекайте закипання. Після того, як вода закипить - можна сміливо додавати близько 4 чайних ложок соди і кип'ятити далі ще кілька хвилин. Коли це завдання буде виконано - воду необхідно вилити, а чайник сполоснути. Цей метод допоможе впоратися з неприємними наслідками.

відео дня

Згорів чайник як прибрати запах - спосіб на всі часи

У згорілого чайника є не тільки косметична проблема, але і неприємний аромат. Навіть з цим гнітючим наслідком можна впоратися. Для того, щоб це зробити, вам знадобиться два пакети лимонної кислоти.

Засипте їх в чайник і залийте одним літром води. Коли ви це зробите, чайник повинен прокипіти. Під час кипіння можна буде побачити, як від дна і стінок відділяється накип. Однак головне не це - лимонна кислота зможе позбавити чайник від неприємного аромату.

Чи можна пити воду зі згорілого чайника - відповідь на популярне питання

У тому випадку, якщо ваш чайник все ж згорів, не варто боятися пити з нього воду. Теоретично - ніякої шкоди вона не принесе. Однак для безпеки все ж варто виконати два способи очищення, про які ми написали вище і надалі використовувати чайник, наприклад, зі свистком.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти