Як одна столова ложка коли може очистити брудну піч

29 червня 2023, 01:00
3243
Главред розповість. як відмити брудну і забруднену жиром пічку кока колою.
Що можна очистити за допомогою кока коли
Що можна очистити за допомогою кока коли / колаж: Главред, фото: pexels

Коли ви думаєте, що не можна почистити пічку, яка вже кілька разів заливалася киплячим томатним соусом або жиром від картоплі, не поспішайте відразу в магазин купувати найдорожчі засоби для чищення.

Незалежно від того, як часто ви готуєте їжу вдома, плита або конфорки можуть стати справжньою проблемою. Очищення їх від жиру, бруду або замерзлих шматочків їжі може виявитися непосильним завданням навіть для найкращої господині. При чищенні губками і щітками з жорсткою щетиною на поверхні утворюються подряпини, які з часом заповнюються плямами і іржею. Якщо ви не хочете, щоб це сталося, ми розповімо вам, як можна використовувати кока колу в побуті.

Що можна очистити за допомогою кока коли

Незалежно від того, наскільки вам не подобається мити пічку, ви відтираєте її досить довго і застосовуєте спеціальні засоби, які полірують її до блиску. Вам не потрібно возитися з відбілюючими миючими засобами, які погано пахнуть і дратують дихальну систему.

відео дня

Візьміть відому й улюблену багатьма колу, яка ретельно очистить плиту від жирних плям.

Просто змішайте столову ложку кола з рідиною для миття посуду, бажано тією, яка буде багата лимонною кислотою. Кола містить фосфорну кислоту, яка прекрасно розчиняє навіть іржу. Завдяки поєднанню коли і рідини для миття посуду вийде суміш, яку необхідно нанести на плиту. Залиште її приблизно на 15 хвилин, а потім протріть поверхню вологою тканиною. У разі великих забруднень - залиште суміш приблизно на 30 хвилин, щоб розчинити пригорілий шар.

Джерело

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти