Як визначити, що собака вмирає: шість вірних способів зрозуміти

14 квітня 2022, 21:12
До прощання з твариною можна підготуватися заздалегідь.
Пес
Собака-найкращий друг для свого господаря / ua.depositphotos.com

Прощання з собакою-одна з найскладніших речей, які доводиться робити власнику домашньої тварини. Ми всі хочемо якомога більше часу проводити з нашими улюбленими цуценятами, і буває важко зрозуміти, коли їх відпустити.

Навчившись оцінювати якість життя вашої собаки, ви зможете визначити, коли пора прощатися, і переконатися, що ви забезпечуєте їй більше комфорту до того, як вихованець помре.

читайте такожЧим годувати вихованця, якщо немає корму: поради по харчуванню для кішок і собак

Однак, перш ніж прийняти остаточне рішення, поговоріть зі своїм ветеринаром і зверніть увагу на ці шість ознак того, що подорож вашої собаки добігає кінця.

6 ознак того, що собака може померти

1. Собака відчуває біль і дискомфорт

На жаль, біль і дискомфорт є звичайними симптомами в кінці життя собаки.

Ознаки болю собаки проявляються через те, що вона ховається або задихається, втрачає рухливість. Крім того, собака може не хотіти спілкуватися, тремтіти, відчувати занепокоєння і агресію.

Ваша собака може насилу знайти собі зручне місце і відпочити. Деякі собаки можуть спати більше, ніж зазвичай, або шукати нові місця для відпочинку для комфорту, які вони потім можуть не захотіти залишати.

2. У собаки пропав апетит

В останні дні у собак часто пропадає апетит, особливо якщо вони відчувають нудоту або біль. Навіть загальне нездужання може зробити вашого улюбленця менш схильним вставати і їсти.

Ви також можете помітити, що ваша собака швидко втрачає вагу, що може статися через те, що вона не їсть або через зміни в обміні речовин через певні захворювання. У деяких випадках втрата апетиту у вашої собаки може супроводжуватися іншими шлунково-кишковими симптомами, такими як блювота і діарея.

3. Собака проявляє відсутність інтересу до улюблених занять

У міру того, як здоров'я собаки погіршується, ви можете помітити, що вона більше не проявляє інтересу до своїх улюблених занять. Деякі собаки можуть замкнутися в собі і перестати спілкуватися зі своєю сім'єю, в той час як інші можуть стати більш нав'язливими і шукати додаткової уваги. Ви також можете помітити, що ваша собака здається млявою, пригніченою або просто не схожа на себе.

4. Нетримання сечі і зниження догляду за собою

У деяких домашніх тварин в кінці життя виникає нетримання сечі, і вони втрачають контроль над своїм сечовим міхуром і кишечником. Інші можуть бути не в змозі встати, щоб вийти на вулицю, щоб справити нужду, і їм може знадобитися додаткова допомога від власників або членів сім'ї, щоб залишатися чистими. Шерсть вашої собаки також може виглядати тьмяною або неохайною через зниження гігієни та догляду за нею.

5. Собака втратила рухливість

На відміну від молодого цуценя, багато собак можуть відчувати біль і скутість в старості. Це може посилитися, коли ваша собака стане слабшою в останні дні. Вони можуть намагатися не відставати від повсякденних справ, або вони можуть бути не в змозі встати, щоб брати участь у своїх звичайних діях.

Багато собак потребують допомоги своїх власників в цей час, щоб отримати доступ до основних ресурсів, таких як їжа і вода, прийняти ліки або вийти на вулицю, щоб справити нужду.

6. Поганих днів більше, ніж хороших

Може бути складно зрозуміти, коли прощатися з собакою, особливо якщо симптоми проявляються поступово. Деякі власники домашніх тварин вважають корисним стежити за якістю життя своєї собаки, ведучи щоденник хороших і поганих днів своєї собаки. Коли поганих днів стає більше, ніж хороших, можливо, прийшов час поговорити з ветеринаром про відповідний час для прощання.

Підготовка до прощання з собакою

Важливо пам'ятати, що, хоча перераховані вище симптоми можуть бути ознаками того, що собака вмирає, вони також можуть бути ознаками виліковних захворювань. Якщо ви турбуєтеся про здоров'я вашої собаки або вважаєте, що вона вмирає, краще відвідати ветеринара для огляду. Це також дасть вам можливість обговорити догляд за вашим улюбленим вихованцем в кінці життя, якщо це необхідно.

Перш ніж попрощатися зі своїм пухнастим членом сім'ї, ви можете витратити деякий час на те, щоб подумати, яким би ви хотіли його запам'ятати. Можливо, ви захочете скласти список справ для свого вихованця або повернутися до улюблених місць і занять вашого вихованця в останні дні його життя.

Подумайте, чи хочете ви будь-яким чином увічнити пам'ять про свого вихованця, наприклад, зробивши чорнильні або глиняні відбитки його лап. Нарешті, вам потрібно буде подумати, як ви хотіли б вчинити з останками вашого вихованця. Ви можете поховати свого вихованця або кремувати його. Ваш ветеринар може допомогти вам вирішити, який варіант найкраще підходить для вас і потреб вашої родини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти