Як звільнити місце на кухні: головні правила, про які ви не здогадувалися

7 вересня 2022, 08:30
Як очистити стільницю на кухні: що важливо знати і як діяти.
кухня
Як заощадити місце на кухні: важливі поради / Pixabay / kaboompics

Практично кожна сім'я стикалася з тим, що після певного часу навіть в просторій новій квартирі або заміському будинку виникає питання дефіциту вільного місця на кухні. Сім'я обростає новим посудом, побутовими приладами, при цьому виникає бажання заповнити весь простір корисними в побуті предметами.

Незважаючи на те, що іноді кухня виявляється забита під зав'язку, здавалося б, найбільш потрібними і корисними предметами, завжди знайдеться спосіб звільнити корисне місце для кращої організації робочого простору. Структурувати простір на кухні цілком реально, досить дотримуватися простих правил і рекомендації.

Стартувати можна з генерального прибирання. Придивіться уважно - напевно ви знайдете мотлох, який давно проситься на смітник. Ретельно помийте всі робочі поверхні і раковину, а також варильну поверхню.

Потім не зайвим буде провести капітальну ревізію всіх шафах і тумбочках. Загляньте в кожен куточок, напевно там знайдеться пакет, який вже точно не знадобиться. Якщо знайдеться який-небудь справний побутовий прилад, яким ви не користувалися вже сто років (і ще стільки не скористаєтеся), краще віддати його на благодійність – нехай ще послужить людям.

Любителям гостренького може стане в нагоді цікавий рада. Якщо ви фанат всіляких спецій і баночок накопичилося вже досить багато, можна спорудити своєрідну коробку-сховище. Для цього візьміть звичайну картонну коробку і обріжте половину. Таким чином ви отримаєте своєрідний висувний ящик, куди вмістяться баночки різних розмірів і форм.

Ще один лайфхак - спробуйте розмістити ваші улюблені приправи і спеції на спеціальних похилих полицях. По-перше, це структурує запаси, а по-друге, вони завжди будуть на виду і не доведеться тягнуться за далекою баночкою в кутку. Для цього просто змістіть один з тримачів під полицею.

Не зайвим буде продумати раціональне використання не тільки відкритого, але і закритого простору. У морозилці постарайтеся розмістити всі запаси по поличках. Допоможе в правильній організації простору також рівномірний розподіл і горизонтальне наповнення камер зберігання продуктів. Також візьміть на замітку – зберігати продукти в морозилці найзручніше, попередньо розсортувавши їх по окремим кулькам в зіп-стрічкою.

Звертайте увагу на кожен вільний простір. Кожен не зайнятий куточок може стати місцем для нової полиці або вішалки, на якій розміститься посуд. Те ж стосується дверей і розсувних панелей. Крім практичності, це заощадить гроші на нових шафах і тумбах.

Головні секрети правильної організації простору на кухні:

  • перед покупкою меблів і побутових приладів ретельно продумуйте їх розміщення – перевіряйте габарити, робіть виміри;
  • намагайтеся, щоб навіть найдальший кут став функціональним місцем для корисних речей;
  • задумайтесь над тим, щоб центром простору кухні був "острів", звичайно, якщо це дозволяють розміри приміщення;
  • важливим елементом раціональної організації робочого простору на кухні є розсувні двері і панелі.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти