Як відбілити білі шнурки: 5 надзвичайно простих способів, щоб вони сяяли

23 грудня 2022, 11:11
Щоб відбілити білі шнурки, можна використовувати як традиційні способи, так і досить оригінальні, які допоможуть позбутися найстійкіших плям.
Кроссовки, белая обувь, белые шнурки
Як відбілити білі шнурки/ ua.depositphotos.com, Instagram

Білі шнурки є незамінним атрибутом "взуттєвого гардеробу" кожної модниці і модника. Вони є складовою частиною багатьох моделей взуття, і часто не лише спортивного. Виглядає таке взуття стильно та ефектно, тому багато хто хоче мати як мінімум одну пару.

Проте є і мінус у такого предмету гардеробу – взуття з білими шнурками може втрачати привабливий вигляд через схильність швидко бруднитися. Шнурки можуть посіріти від бруду, а можуть пожовтіти. При цьому позбутися таких забруднень не завжди буває легко.

Перед очищенням цього виробу варто знати наперед, як прати білі шнурки і чим їх можна відбілити. Давайте розглянемо декілька способів, які можуть допомогти.

відео дня

1. Господарське мило

Простий і дуже ефективний спосіб, як відбілити білі шнурки. Потрібно вийняти їх із кросівок і випрати вручну з використанням господарського мила. Якщо вони дуже забруднені, то мило потрібно залишити на них хвилин на 10-15, а вже тоді обережно потерти і сполоснути у воді.

2. Відбілювач або плямовивідник

Можна замочити шнурки в розчині одного з цих засобів. Розчин приготувати, орієнтуючись на рекомендації, вказані на упаковці. Від рекомендацій краще не відхилятися, адже такі засоби досить агресивні, і за неправильного використання можуть пошкодити матеріал виробу.

3. Зубна паста з відбілювальним ефектом

Це народний засіб, проте дієвий. Потрібно нанести засіб на зволожені шнурки, використавши стару зубну щітку. Далі залишити шнурки до повного висихання пасти. Далі випрати у теплій проточній воді.

4. Кип’ятіння

Такий лайфхак допоможе позбутися навіть стійких забруднень і повернути шнуркам білизну. Потрібно у металеву ємність налити води, додати відбілювач згідно з інструкцією на упаковці, замочити там шнурки і прокип’ятити упродовж 20-30 хвилин. Далі потрібно добре прополоскати виріб у чистій воді.

5. Лимон

Цей цитрусовий володіє властивістю добре відбілювати тканини. Потрібно обробити лимоном забруднення, від яких ви хочете позбутися, і залишити шнурки на 20 хвилин. Далі їх потрібно просто прополоскати у чистій воді.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти