Як відбілити білі речі яєчною шкаралупою: унікальний трюк від досвідчених господинь

2 травня 2023, 13:35
Щоб зробити речі ідеально білими, не обов’язково бігти у магазин по дорогі засоби. Іноді ефективні засоби для відбілювання лежать буквально під руками.
Белые вещи, белые полотенца, яичная скоролупа
Як відбілити білі речі яєчною шкаралупою/ ua.depositphotos.com, pixabay.com

Білосніжні речі, на жаль, залишаються такими не назавжди. Достатньо буде нетривалого періоду часу і кількох циклів прання, щоб річ втратила своє сліпуче сяяння і пожовтіла або посіріла. Від таких наслідків ніхто не застрахований. Проте є низка ефективних народних способів, які допоможуть зробити білі речі знову білими. І ніхто навіть не здогадається, що ця річ не щойно з магазину.

Один ефективний спосіб передбачає використання яєчної шкаралупи, щоб відбілити білі речі від сірості або жовтого відтінку.

Яєчна шкаралупа має відбілювальний ефект завдяки тому, що у її складі міститься карбонат кальцію, пише Santeplusmag.

відео дня

Звісно, не варто класти яєчну шкаралупу у барабан пральної машинки цілою. Спершу варто її обробити і подрібнити відповідним чином. Спочатку шкаралупу потрібно промити під проточною водою, потім покласти у каструлю з киплячою водою і залишити її там на 5 хвилин, щоб вона добре простерилізувалася.

Потім шкаралупу потрібно витягнути і дати їй висохнути. Після цього її потрібно подрібнити. Це можна зробити за допомогою ступки або кавомолки.

Далі утворений порошок потрібно насипати у мішечок з тканини або стару капронову шкарпетку чи панчоху. Цей мішечок міцно зав’язати і покласти у барабан пральної машинки разом з білим одягом.

Також для надання одягу більшого сяяння можна покласти у цей мішечок скибочку лимона.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти