Як відбілити пластик: 4 копійчані засоби, які дійсно працюють

8 листопада 2022, 10:24
Щоб очистити і відбілити пластик, вам знадобляться засоби, які вже є вдома або коштують копійки.
пластиковий підвіконня
Пластик пожовтів, що з цим робити / ua.depositphotos.com

Після літа в багатьох квартирах і будинках, де встановлені пластикові вікна, багато хто помічав те, що цей матеріал значно пожовтів. Також з роками починає ставати жовтою пральна машинка (якщо вона у вас була зроблена з білого пластику). Це так кидається в очі і виглядає дешево.

Багато хто переконаний, що в такому випадку потрібно викликати спеціально навчених людей, які зможуть відбілити пластик жорсткими миючими, але за це багато треба заплатити. Інший варіант - купувати нове.

Але все це не єдиний варіант. Виявляється, ви і самі можете відбілити підвіконня і вам не потрібно витрачати на це купу грошей. Скористатися можна навіть тими засобами, які є у вас вдома.

відео дня

Господарське мило

Ви все правильно зрозуміли, коричневе мило, яким раніше постійно прали речі наші бабусі відмінно підійде для того, щоб відбілити пластик. Вам необхідно змочити м'яку губку теплою водою і гарненько намилити. Такою губкою необхідно потерти жовті ділянки на пластику і залишити мильний розчин на кілька хвилин. Після цього знову необхідно потерти пластик. Коли ви побачили результат, то можете змивати мило з поверхні. Робити це краще холодною водою, тоді мило не так піниться.

Спирт або хлор

Спирт - такий агресивний засіб, який здатний вивести бруд і плями різної природи. Вам необхідно змочити спиртом вату, тканину або ватний диск і почати обробляти проблемні ділянки.

Хлор також може відбілити пластик, але його не можна застосовувати в чистому вигляді. Краще використовувати відбілювачі або засоби для виведення плям, які містять хлор. Вам необхідно взяти 1 столову ложку засобу і розбавити його з 1 літром води. Таким розчином потрібно гарненько протерти пластик і залишити його на 10-12 годин. Коли розчин зробить свою справу, можете змивати і гарненько витирати поверхню.

Пральний порошок і сода

Вам необхідно змішати 1 столову ложку соди і 1 столову ложку порошку. Все це потрібно залити 1 літром теплої води. У цей розчин необхідно помістити пластик або залишити такий розчин на поверхні. Його не можна змивати протягом декількох годин. Лише потім можна все промити і висушити.

Зубна паста і сода

Цей мікс відмінно справляється з забрудненнями і пожовтінням. Вам необхідно змішати зубну пасту і соду, щоб вийшла густа кашка, але нею було б зручно натирати пластик. Після того як ви обробили всі проблемні ділянки, можете змивати.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти