Як відбілити тюль від сірості та жовтизни: 5 способів з надзвичайним ефектом

24 березня 2023, 13:00
Є кілька дієвих способів, які допоможуть відбілити тюль в домашніх умовах – він стане, як новий.
Тюль, стирка
Є декілька простих способів відбілити тюль від сірості та жовтизни/ ua.depositphotos.com

Після придбання тюлю звісно ж хочеться, щоб він якомога довше зберігав свій білосніжний вигляд. Проте час невблаганний, і після певного періоду перебування такого текстилю вдома він може не лише накопичити на собі різні плями, а й пожовтіти або посіріти. Після такого "випробування часом" повернути білий колір тюлю буває не так уже й легко.

Є кілька ефективних способів, як відбілити тюль в домашніх умовах швидко та ефективно.

1. Сіль і засіб для миття посуду

Потрібно налити у таз достатню кількість води, щоб при зануренні у неї тюлю він повністю покрився рідиною. Додати у воду від 0,5 до 1 кг солі (потрібно зважати на величину тюлю) та 1 столову ложку рідини для миття посуду. Добре перемішати і тоді покласти туди тюль. Температура води повинна становити не більше 60 градусів.

відео дня

Тюль потрібно залишити у такому розчині на 2 години. Далі дістати його і добре прополоскати.

2. Перекис водню і нашатирний спирт

Наповнити таз водою, температура якої повинна становити приблизно 60 градусів. Краще не робити температуру води більшою, щоб не пошкодити матеріал. Додати 3 столові ложки перекису водню та 1 столову ложку нашатирного спирту. Залишити тюль у воді на 20 – максимум 30 хвилин. Далі випрати його у пральній машині звичним способом з використанням прального порошку.

3. Ацетилсаліцилова кислота (аспірин) і харчова сода

Такий спосіб підходить для застосування під час прання у пральній машині. Потрібно покласти у барабан тюль, додати туди 2 таблетки аспірину, поклавши їх всередину тюлю.

У відділення для попереднього прання лотка у машинці потрібно засипати приблизно 1 столову ложку соди. В основний відділ для прального порошку додати або порошок, або гель для прання.

Прати тюль потрібно на делікатному чи ручному режимі, увімкнувши також режим попереднього прання. Температуру потрібно виставляти найнижчу, щоб не пошкодити матеріал. Варто відмовитися від віджиму у машинці, адже це може пошкодити або пом’яти тюль.

4. Господарське мило і марганцівка

Невелику кількість натертого на тертці господарського мила розчинити у кількох ложках гарячої води. Тоді суміш додати у таз з гарячою водою, температура якої повинна становити 30-25 градусів. У приблизно половині літра води розчинити дрібку марганцівки – варто відміряти трішки на кінчику ножа. Коли марганцівка розчиниться, розчин обов’язково потрібно процідити, і лише тоді виливати рідину у таз з водою.

Замочити тюль в цьому розчині на 10-15 хвилин, потім добре прополоскати.

5. Сода і пральний порошок

Налити у таз воду температури 30 градусів. Додати по дві столові ложки соди та прального порошку, розмішати і покласти у воду тюль. Залишити відмокати на 30 хвилин. Далі випрати у пральній машинці, обравши делікатний режим без віджиму.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти