Як відбити куряче філе без молотка: приголомшливі секрети від умілих господинь

28 травня 2023, 16:09
Главред розповідає, чим можна відбити куряче філе, якщо поруч немає кухонного молотка.
мясо, куриное филе
Як відбити м'ясо без молотка? / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Кожен з нас любить поласувати апетитними м'ясними рулетиками, соковитими відбивними чи неймовірно смачними нагетсами. Щоб приготувати усі ці страви, потрібно виконати одну важливу дію – відбити м'ясо. Найчастіше господині використовують для приготування цих смаколиків куряче філе, оскільки воно вважається одним із найніжніших видів м'яса. Главред розповідає, чим можна відбити куряче філе.

Для початку відповімо на питання, чи потрібно відбивати куряче філе, адже воно і так дуже ніжне. Куряче філе обов'язково потрібно відбивати, адже у такий спосіб сухожилля розм'якшуються, у результаті чого м'ясо стає неймовірно м'яким.

На якій поверхні краще відбивати м'ясо

Досвідчені господині не радять відбивати м'ясо на сухій дерев'яній дошці. Уся справа в тому, що дошки, які виготовлені з дерева, добре вбирають у себе вологу. А це не дуже добре, адже і м'ясний сік дошка також добре вбирає. У результаті це призводить до того, що після приготування м'ясо стає не таким соковитим, як хотілося б. Саме тому умілі господині користуються неймовірним трюком: перед відбиванням м'яса вони змочують дерев'яну дошку у воді. За допомогою цього простого секрету, дошка не буде вбирати у себе м'ясний сік.

Чим можна відбити м'ясо на відбивні

Є декілька доступних інструментів, за допомогою яких можна з легкістю відбити м'ясо, якщо поруч немає спеціального молотка.

Перший інструмент – це кухонний ніж. Для відбивання м'яса вам знадобиться найбільший ніж, який ви тільки знайдете. Щоб відбити м'ясо за допомогою кухонного ножа, потрібно спочатку загорнути шматочок м'яса у харчову плівку, а після цього відбивати його тупою стороною ножа. Це дуже дієвий спосіб відбивання філе, адже м'ясо не буде бризкати соком у різні боки. До того ж, шуму взагалі ніякого не буде.

Наступний інструмент для відбивання м'яса – це скляна пляшка. Просто переверніть пляшку догори дном та починайте відбивати м'ясо. Можна також відбивати куряче філе і денцем пляшки. Робіть так, як вам зручніше. Зауважимо, що м'ясо можна відбивати також пластиковою пляшкою, попередньо набравши у неї води. У будь-якому випадку, перед відбиванням не забудьте обгорнути пляшку харчовою плівкою.

Ще один дієвий інструмент для відбивання м'яса – качалка для тіста. Перед відбиванням її потрібно обгорнути у харчову плівку і можна приступати до роботи. Також непогано справляється із відбиванням курячого філе товкачка для картопляного пюре.

Тепер ви знаєте, чим замінити молоток на кухні, якщо потрібно швидко відбити відбивні. Загалом, варіантів є безліч. Не бійтеся проявити фантазію на шляху до створення фантастичних страв із курячого філе.

Дивіться відео про те, чи справді м'ясо шкодить здоров'ю:

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти