Як відокремити оселедець від кісток одним рухом: божевільний фокус

24 травня 2023, 16:16
Кожна господиня має свої трюки під час чищення оселедця на шубу. Втім, є дуже простий лайфхак з чищення оселедця, про який мало хто знає.
селедка
Як обробити оселедець на святковий стіл? / Колаж: Главред, фото: Instagram / maryna_ivash, fish_dolphin_

Оселедець під шубою – це смак дитинства, який зачаровує своїм неповторним смаком і теплою ностальгією. Без цієї страви не обходиться жоден святковий стіл, адже вона символізує українську гостинність. Кожна господиня має свої трюки під час чищення оселедця на шубу. Втім, є дуже простий лайфхак з чищення оселедця, про який мало хто знає. Главред розповідає, як почистити оселедець швидко і без кісток за допомогою всього лише одного руху.

Як обробити оселедець на шубу

Перед обробкою оселедця потрібно підготувати робоче місце. Приберіть усе зайве зі столу, підготуйте гострий ніж, ножиці, пінцет, а також дошку для нарізання та паперові рушники. Зауважимо, що краще брати пластикову дошку, оскільки дерев'яна дошка сильно вбирає запахи. Якщо у вас тільки дерев'яна дошка, то можете застелити на неї поліетиленовий пакет. У такий спосіб після обробки оселедця дошка залишиться чистою.

Після цього беремо оселедець та відрізаємо йому голову, поставивши ніж під перший плавник. Пам'ятайте, що ніж має бути під кутом 45 градусів.

Тепер беремо ножиці та розрізаємо черевце. Видаляємо усі нутрощі та очищаємо оселедець від чорної плівки. Після цього оселедець потрібно промити під проточною водою.

Далі знову беремо до рук ніж та робимо надріз вздовж спинки. На цьому етапі також видаляємо спинний плавник.

Тепер потрібно зняти шкірку. Відділяємо її, починаючи з загривка.

Нарешті настав час для обробки оселедця від кісток. За допомогою ножа робимо невеличкий надріз посередині хвоста. Далі беремо оселедець за два хвостика та перекручуємо його від себе на 360 градусів. Тепер натягуємо хвостики у різні боки, розділяючи оселедець на дві частини. Після цього беремо ту частину, на якій залишився хребет, та руками відділяємо її від кісток. Маленькі кісточки можна швиденько витягнути за допомогою пінцета. Далі вам залишається лиш відрізати кінчики хвоста та нарізати філе оселедця на шматочки.

Тепер ви знаєте простий трюк, як обробити оселедець за хвіст. Віднині чищення оселедця на шубу чи якусь іншу страву більше не буде займати у вас багато часу. Смачного!

Дивіться відео про те, як приготувати оселедець під шубою по-новому:

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти