Як відокремити жовток від білка: 4 неймовірно простих способи

24 лютого 2023, 18:30
Всього кілька способів з використанням мінімальної кількості підручних матеріалів допоможуть легко відокремити яєчний жовток від білка.
яйце
Як розділити жовток і білок / Колаж фото ua.depositphotos.com

Багато господинь вміло готують різні страви на кухні і люблять порадувати своїх рідних смачною випічкою. Нерідко вони готують вишукані страви, після яких тільки одна думка: "пальчики оближеш".

Однак під час готування кожен може зіткнутися з різними проблемами і незручностями. Однією з найпоширеніших є відділення яєчного жовтка від білка. Це не дивно, адже саме яйце є невід'ємною частиною багатьох страв.

Якщо під час відділення плівка жовтка порвалася, то можна сміливо брати інше яйце, адже тоді страва може просто не вийти. Цей процес може стати серйозною проблемою під час готування. Особливо, якщо ви розраховували на одну кількість яєць і в холодильнику просто не залишилося запасних.

Ви будете здивовані, але є кілька способів, які допоможуть вам легко розділити жовток від білка. Ви сміливо можете вибрати найбільш підходящий для вас і користуватися ним постійно.

1 спосіб

1 спосіб відділення білка від жовтка є звичайним і традиційним. Вам необхідно обережно розбити яєчну шкаралупу посередині, щоб вийшло дві цілих частини. Тоді жовток потрібно перекидати з однієї половини шкаралупи в іншу. Робити це необхідно до тих пір, поки у вас не залишиться лише жовток.

Важливо: це досить складний спосіб, адже ви ризикуєте розірвати плівку жовтка про яєчну шкаралупу. Робити все потрібно дуже обережно.

2 спосіб

Цей спосіб вже легший, ніж попередній. Вам просто необхідно розбити яйце в мисочку і ложкою дістати звідти жовток. Однак частина білка може пристати до жовтка і тут потрібно постаратися.

Також можна скористатися своїми вимитими руками. Можете просто постаратися дістати жовток рукою і очистити його від білка, перекидаючи з однієї руки в іншу.

3 спосіб

Цей спосіб набрав велику популярність в tik-tok. Вам знадобитися лише яйце, пластикова пляшка (краще з вузеньким горлечком) і миска. Яйце необхідно розбити в миску. Після цього потрібно взяти пляшку, стиснути її, щоб вийшло повітря, притулити горлечко до жовтка і розтиснути пляшку, щоб жовток ніби всмоктався в неї.

4 спосіб

Вам знадобиться пластикова лійка. Яйце потрібно розбити прямо в цю лійку. Білок самостійно через дірочку в лійці опуститися вниз, а жовток залишиться в чаші.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти