Як відростити розкішне волосся в домашніх умовах: найпростіші трюки, про які багато хто забуває

27 січня 2023, 11:30
Главред ділиться простими секретами, як легко і просто відростити волосся в домашніх умовах.
девушка, волосы
Як зробити так щоб волосся росло дуже швидко? / ua.depositphotos.com

Довге та шовковисте волосся – мрія кожної панянки. Досить часто у щоденній метушні ми забуваємо про елементарні правила догляду за волоссям. Тому воно стає сухим та тьмяним, а кінчики стають посіченими. Проте є багато простих трюків, які допоможуть відновити волосся, а також змусять його рости набагато швидше. Главред ділиться простими секретами, як легко і просто відростити волосся в домашніх умовах.

Прості правила по догляду за волоссям

1. Мийте голову якісним безсульфатним шампунем. Не пошкодуйте коштів та купіть шампунь, у складі якого немає таких компонентів як SLS (Sodium Lauryl Sulfate) або SLES (Sodium Laureth Sulfate). Безсульфатний шампунь містить натуральні компоненти, а тому дбайливо очищає волосся, не шкодячи йому.

2. Щоразу як миєте голову обов'язково використовуйте бальзам, адже він додасть волоссю об'єму, блиску, а також зробить його гладким та слухняним. Окрім того, 1-2 рази на тиждень не забувайте наносити на волосся живильні маски. Також для активації росту волосся варто придбати реп'яхову олію. Її можна використовувати в чистому вигляді, наносячи на волосся по всій довжині або додаючи в шампуні та маски.

3. Обполіскуйте волосся холодною водою. Можливо, це досить неприємно, проте саме прохолодна вода допомагає відростити волосся та підтримує його у хорошому стані.

4. Після миття волосся потрібно м'яко промокати рушником із мікрофібри. Окрім того, деякі леді люблять одразу ж надягати рушник на волосся і так ходити з ним. Цього робити не варто, адже навіть найм'якіший рушник може пошкодити ваше волосся. Також варто відмовитися від сушіння волосся за допомогою фену.

5. Не мийте волосся часто. Якщо ви щодня митимете своє волосся, то користі воно від цього не отримає ніякої. Через часте миття волосся втратить свій натуральний блиск, а також стане дуже слабким.

6. Візьміть собі за правило не лягати спати одразу ж після того як помили голову. Якщо ви будете спати з мокрим волоссям, то вранці на вашій голові буде просто "катастрофа". Насамперед, мокре волосся через тертя об подушку сильно травмується упродовж ночі. Ба більше, вранці ви прокинетеся з заплутаним волоссям, яке потім потрібно буде довго розчісувати та укладати.

7. Правильно розчісуйте волосся. Зауважте, що мокре волосся розчісувати не варто. Краще зачекати, доки воно трохи підсохне. Окрім того, починати розчісувати волосся потрібно з кінчиків, поступово піднімаючись до коренів.

8. Регулярно підстригайте кінчики. У погоні за довжиною багато панянок не хочуть підрізати волосся. Проте навіть дбайливий догляд за волоссям не може позбавити вас від посічених кінчиків. Тому не забувайте підстригати волосся один раз на три-чотири місяці.

9. Внесіть зміни в харчування. Намагайтеся частіше їсти рибу, адже вона багата білком, вітамінами А і В, а також Омега-3 жирними кислотами. Також у раціон варто включити більше фруктів та овочів. Окрім того, не забувайте слідкувати за водним балансом.

10. Спіть на шовкових наволочках. Варто забути про бавовняну постільну білизну, оскільки вона травмує ваше волосся. Краще використовувати шовкові наволочки, які не викликають тертя.

11.Намагайтеся не нервувати, оскільки через стрес ріст волосся може значно уповільнитися. Та і для всього організму це не приносить ніякої користі.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти