Як відіпрати дуже брудні шкарпетки: 3 способи, після яких вони будуть як нові

29 березня 2023, 07:10
Якщо плями на шкарпетках задавнені або дуже сильні, звичайне прання не допоможе від них позбутися. Але можна застосувати потужніші методи, які усунуть проблему.
Стирка, носки
Є прості способи, які допоможуть відіпрати дуже брудні шкарпетки/ ua.depositphotos.com

Одними з найбільш забруднених речей переважно є шкарпетки, саме тому їх доводиться дуже часто змінювати і прати. Але часто виникає питання, як прати дуже брудні шкарпетки, для яких звичайний цикл прання у машинці чи вручну вже не допомагає.

Якщо ви помітили, що на випраних шкарпетках все одно залишаються плями, які в’їлися, і простий порошок чи гель для прання їх "не бере", доведеться застосовувати "важку артилерію". Є кілька простих у застосуванні, але водночас ефективних способів, як відіпрати дуже брудні шкарпетки.

1. Сода

Якщо шкарпетки дуже брудні, то часто не обійтися без замочування. Це краще робити із застосуванням соди. Потрібно розчинити в 1 літрі теплої води кілька повних столових ложок соди, покласти у цей розчин шкарпетки і залишити їх на ніч, щоб відмокали. Вранці випрати у пральній машині або вручну. Якщо будете прати у машинці, то варто до порошку додати пів склянки соди.

відео дня

2. Білий столовий оцет

Цей спосіб підійде лише для білих шкарпеток. Потрібно змішати 150 мл 9-відсоткового оцту з 1 літром прохолодної води. Покласти шкарпетки у розчин і залишити їх на ніч. Вранці потрібно дістати їх з розчину, добре відтиснути вологу і випрати звичним для вас способом. При цьому під час прання білих шкарпеток можна також використовувати відбілювач.

3. Кальцинована сода і нашатирний спирт

Цей спосіб підійде як для білих, так і для кольорових речей. Спочатку потрібно змити з тканини верхній шар бруду. Для цього потрібно налити у таз теплу воду і додати гель для прання, який можна також замінити шампунем або гелем для миття посуду чи скористатися господарським милом. Випрати у цій воді шкарпетки, щоб позбутися тих забруднень, які свіжі й ще не дуже в’їлися.

Далі буде етап, який покликаний усунути більш серйозні забруднення. У таз потрібно налити 2 літра води, додати 2 столові ложки кальцинованої соди і добре перемішати. Потім додати 50 мл нашатирного спирту. Ретельно намилити кожну шкарпетку господарським або будь-яким іншим милом. Найкращий ефект може бути, якщо використати спеціальне мило для виведення плям.

Далі потрібно залишити шкарпетки у розчині, при цьому верх тазу з водою накрити харчовою плівкою для кращого ефекту. Через годину дістати шкарпетки з розчину та випрати звичним способом.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти