Томати здивують найбагатшим урожаєм: як пасинкувати високорослі помідори

3 липня 2023, 04:10оновлено 3 липня 2023, 16:59
1372
Які сорти томатів не треба пасинкувати - важливі поради дачникам і городникам.
помідор
Як пасинкувати переросли помідори / фото ua.depositphotos.com

Для будь-якого дачника і городника, що вирощує помідори, пасинкування томатів - є невід'ємним ритуалом. Такі дії проводять практично з усіма видами томатів.

Як пасинкувати помідори

Давно помічено, що вчасно проведена процедура пасинкування, позитивно позначається на плодоносінні томатів і забезпечує отримання більших і смачних плодів. Якщо вчасно провести видалення пасинків на томатах, це дозволить перерозподілити надходження поживних речовин на плодоношення із зайвою вегетації. Так плоди виростають більшими і смачними.

Більше порад про те, як отримати багатий врожай помідорів, читайте у нашому матеріалі "Як часто треба поливати помідори: золоте правило здивує багатим урожаєм".

відео дня

Є сорти помідорів, які потенційно дають великий урожай. Це, в основному, високорослі сорти і такі томати називають індетермінантними. Зазвичай подібні сорти відрізняються чималими плодами і радують хорошим урожаєм. Саме тому такі кущі треба пасинкувати.

Як правильно формувати високорослі томати

Порядок дій:

  • видалити наявні пасинки;
  • пасинкувати кущі з проміжком в два тижні;
  • на кущах не видаляти тільки нижні зав'язі;
  • якщо на кущі багато зав'язей, рекомендується прищепити його верхівку;
  • при максимальній висоті томата прищепити верхівку куща.

Які сорти томатів не треба пасинкувати

Незважаючи на популярність процедури пасинкування томатів, є сорти помідорів, яким не потрібно її проводити. Якщо сорт томатів дає мало бічних пагонів, тоді пасинкування таких кущів проводити не слід. Для городників це плюс, адже в такому випадку істотно полегшується догляд за рослиною.

Крім того, також збільшується і врожайність, адже такі сорти томатів витрачають свої соки на плодоутворення, а не на нарощування зеленої маси. Такі помідори радують хорошим урожаєм і не вимагають додаткової уваги.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти