Як перетерти масло з борошном в крихту: 4 найкращих способи

30 серпня 2022, 14:41
Працювати з маслом і борошном потрібно швидко, адже якщо масло розтане, то нічого не вийде.
масло, борошно
Як перетерти масло з борошном в крихту / колаж фото ua.depositphotos.com

Багато господинь люблять радувати своїх рідних чимось смачненьким. Пиріг або печиво з пісочного тіста можуть урізноманітнити будь-який стіл. Деякі не люблять пісочне тісто тільки через те, що з ним потрібно трохи заморочитися.

Вся складність полягає в тому, що до борошна потрібно додати масло, при цьому все повинно бути в консистенції крихти. Але ж масло - це продукт, який дуже швидко тане, а особливо в руках.

Ми зібрали найкращі способи, якими користуються досвідчені господині. Виявляється, перетерти масло з борошном в крихту можна і робиться це досить легко.

Ніж

Звичайний кухонний ніж точно знайдеться у кожної господині. З його допомогою необхідно нарізати масло невеликими шматочками і додати його в борошно. Після цього варто продовжувати нарізати масло, яке перемішується з борошном. Робити це необхідно до тих пір, поки не вийде масляна крихта.

Деякі господині використовують відразу два ножа, щоб процес був швидшим. В такому випадку ножі можна перехрестити або тримати в кожній руці по одному.

тісто
Як перетерти масло з борошном в крихту / Фото pixabay.com

Терка

Цей спосіб хороший, але робити все необхідно дуже швидко. Перед тим, як почати натирати масло, його потрібно заморозити в морозилці, щоб було легше натирати. Тертку також можна остудити.

Якщо ви розумієте, що масло починає танути, то краще його знову покласти в морозилку хоча б на кілька хвилин.

Уже подрібнене масло необхідно перемішати з борошном.

Виделка

Виделка власне, як і ніж, точно знайдеться на кухні. Масло необхідно нарізати на більш дрібні шматочки. Після цього варто взяти вилку з довгими тонкими зубцями і почати розминати ними продукт з борошном.

Варто відзначити, що розминати масло необхідно, поки воно не перетвориться в невеликі грудочки розміром з горошину.

Ручний подрібнювач для масла

На думку господинь, це найкращий спосіб для подрібнення масла. Такий подрібнювач має округлу форму з вигнутою ручкою і 4 вузькими вигнутими лезами.

Необхідно просто взяти подрібнювач і втиснути леза в масло. Після цього потрібно повернути його на півоберта, підняти і повторити кілька разів швидкими рухами. Повторювати це варто, поки суміш не стане потрібної консистенції.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти