Як півонія діє на людину: несподіваний спосіб застосування популярної квітки

26 травня 2023, 16:31
Ми розповімо, як висушити бутон півонії і де його можна застосувати.
Як півонія діє на людину
Як півонія діє на людину / колаж: Главред, фото: instagram juliakasheutova / 172flowers

В Україні розпочався сезон буйного цвітіння королівської квітки - півонії. Аромат і краса цієї рослини не залишає байдужим практично нікого. Главред розповість, як півонія діє на людину і як її можна використовувати.

Що можна зробити з півоній - несподівані рішення

Мало хто знає, що півонія має властивості, корисні для людини. З цієї квітки можна робити відвари, настоянки та інші напої.

Одним з найдивовижніших засобів є настоянка півонії - вона має седативну властивість, а ось масло півонії може допомогти при варикозному розширенні вен.

відео дня

Для того, щоб таке масло зробити - необхідно наповнити банку пелюстками півонії і залити якісною оливковою олією, після чого не менше місяця настояти в темному місці.

А ось для того, щоб приготувати настій - необхідно залити пелюстки холодною кип'яченою водою і поставити на водяну баню, де витримати близько 40 хвилин. Остиглий отриманий зелений відвар можна використовувати в якості тоніка для обличчя, розводити їм сухі маски в косметичних цілях, додавати в ванну і шампуні. Аромат півонії заспокоїть, а відвар додасть волоссю блиск.

Також з пелюсток півоній іноді роблять варення.

Як півонія діє на людину - властивості квітки

Сама по собі півонія не тільки радує око і радує ароматом, а й позбавляє від тривоги, запалень, тонізує. Діючі елементи, які входять до складу півонії можуть стимулювати секрецію шлункового соку, тому корисно пити чай з півонією, про який ми розповімо далі.

Чи можна заварювати квіти півонії в чай - корисний напій

Крім того, що півонія може позитивно впливати на шлунок, про що ми написали вище - вона також здатна відтінити особливості смаку чаю і надати йому нових відтінків.

Пелюстки півонії в чаї зроблять напій більш ніжним і дадуть йому кисло-солодкий смак. Однак для цього потрібно знати, як правильно підготувати пелюстки.

Як висушити бутон півонії - правильна підготовка

Для того, щоб додати півонію в чай - необхідно її заздалегідь просушити. Однак важливо знати, як правильно це зробити. Пелюстки півонії можна висушити в спеціальному обладнанні, проте також їх можна просто розкласти на плоску поверхню в темне сухе місце і чекати, поки висохнуть самостійно. Сушити пелюстки на сонці не варто - воно випарує з квітки всі корисні елементи.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти