Як пити фруктовий чай: нові знання про незвичайний напій приголомшать

8 травня 2023, 15:32
Чай - дуже і дуже популярний напій. Але рано чи пізно звичайний чай приїдається і впору задуматися, наприклад: "Чи можна пити чай з фруктами?".
Чай, Фруктовий чай
Як пити фруктовий чай / колаж ua.depositphotos.com

Всім фанатам чаю, які віддають перевагу цьому напою перед кавою, часом цікаво подумати: "Як пити фруктовий чай?". Нижче ми детально спробуємо відповісти на це питання.

Для чого корисний фруктовий чай

Зазвичай у такого напою потужний фруктово-солодкуватий аромат, він має пряні пахощі, приємну кислинку або обволікає свіжістю. В основному все залежить від списку використаних інгредієнтів, які в загальному і дають корисні властивості цього напою.

В цілому десятки фруктових чаїв можуть похвалитися полівітамінним складом. Найбільш часто зустрічаються поєднання - С та Р. Перший відмінно зміцнює імунітет, швидко зігріває, забезпечує стійкість організму до стресів. Другий - нормалізує обмін речовин, тиск, прискорює виведення токсинів з тіла. Причому робить досить делікатно - так, що людина не відчуває абсолютно ніякого дисбалансу в організмі.

Фруктові чаї позитивно впливають на:

  • Травний;
  • Нервовий;
  • Імунний;
  • Серцево-судинну;
  • Дихальну систему тіла.

Що входить у фруктовий чай

Наприклад, чай на основі м'яти і меліси прекрасно заспокоює, прогріває і дозволяє позбутися від дискомфортних відчуттів в носогорлі. Високий вміст вітаміну C в цитрусових і ягідних компонентах дозволяє впоратися з інфекційною атакою. У квіткових інгредієнтах містяться потрібні мікроелементи, що дозволяють нормалізувати тиск і вивести холестерин.

Крім того, з традиційних різновидів фруктових чаїв знавці відзначають каркаде - чай з суданської троянди (вона ж гібіскус). Це напій насиченого червоного кольору з освіжаючою кислинкою, який належить вживати гарячим або холодним. У першому випадку він м'яко зігріває, а в другому ‒ якщо вибрати формат з додаванням м'яти, спецій, ягід, то можна отримати освіжаючий напій з яскравим смаком.

Існує багато складів фруктових чаїв, куди входять ягоди смородини, суниці, обліпихи. Є і зовсім екзотичні варіанти з, наприклад, шматочками бананів або ананасів, курагою і т. д.

Як заварювати чай з фруктами

Тут варто запам'ятає кілька речей:

По-перше, потрібно взяти скляний чайник. Так ви не тільки зможете слідувати технології приготування напою, але і зможете помилуватися красивою грою світла і кольору рідини. Але перед використанням чайник обов'язково потрібно обробити окропом (щоб його стінки добре прогрілися).

По-друге, для чаю слід використовувати тільки чисту і відфільтровану воду. Потім воду кип'ятять і остуджують. Заливати чайну суміш окропом не можна, оскільки велика частина вітамінів від нього втрачають властивості. Така вода повинна охолонути до мінімум до температури 80-85 градусів за шкалою Цельсія.

По-третє, для чаю з ягодами і фруктами потрібен час заварювання – від п'яти до десяти хвилин. В середньому виходите з розрахунку: сім грамів заварки на 600-800 мілілітрів води. Але потрібно пам'ятати, Фруктовий чай заварюється тільки один раз. Але повторно заливати гарячою водою цю суміш не рекомендується.

Дивіться відео про чай:

Інші тексті про чай:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти