Як побороти страх і тривогу: лайфхаки від лікарів

11 липня 2022, 12:45
738
Лікарі називають дієві способи, щоб побороти тривогу і панічні атаки.
тривога, стрес, хвилювання
тривога, стрес, хвилювання / ua.depositphotos.com

Стрес і тривога є звичайним явищем для багатьох людей. Насправді, мільйони людей на всій планеті щодня відчувають почуття тривоги без причини і стрес.

Багато людей щодня стикаються зі стресом. Робота, сімейні проблеми, проблеми зі здоров'ям та фінансові зобов'язання є частинами повсякденного життя, які зазвичай сприяють підвищеному рівню стресу. На сьогоднішній день, головною причиною стресу і найсильнішої тривоги є війна, яку Росія розв'язала в Україні.

Більш того, такі фактори, як генетика, рівень соціальної підтримки, стиль подолання стресу та тип особистості, впливають на вразливість людини до стресу, а це означає, що деякі люди більш схильні до стресу, ніж інші.

відео дня

читайте такожЯк побороти стрес і тривогу-відповідь невролога

Мінімізація хронічного стресу і тривожного розладу в повсякденному житті, наскільки це можливо, важлива для загального стану здоров'я. Це пов'язано з тим, що хронічний стрес завдає шкоди здоров'ю і збільшує ризик виникнення таких захворювань, як хвороби серця, тривожні розлади і депресія.

Важливо розуміти, що стрес — це не те ж саме, що розлади психічного здоров'я, такі як тривога і депресія, які потребують лікування у медичних працівників.

Як боротися зі страхом і тривогою: лайфхаки

  • Візьміть тайм-аут. Займайтеся йогою, слухайте музику, медитуйте, робіть масаж або вивчайте техніки релаксації. Відсторонення від проблеми допомагає, наскільки це можливо, очистити голову.
  • Їжте добре збалансовану їжу. Не пропускайте прийоми їжі. Тримайте під рукою корисні, що підвищують енергію перекушування.
  • Обмежте вживання алкоголю і кофеїну, які можуть посилити тривогу і спровокувати напади паніки.
  • Висипатися. При стресі організму потрібен додатковий сон і відпочинок.
  • Щодня робіть фізичні вправи, щоб відчувати себе добре і підтримувати своє здоров'я.
  • Зробіть глибокий вдих. Повільно вдихніть і видихніть. Повільно порах*йте до 10. Повторіть і порах*йте до 20, якщо необхідно.
  • Прийміть той факт, що ви не можете контролювати все. Почуття тривоги без причини може з'являтися і зникати миттєво. Погляньте на свій стрес в перспективі: чи дійсно він так поганий, як ви думаєте?
  • Ласкаво просимо гумор. Хороший сміх має велике значення.
  • Зберігайте позитивний настрій. Постарайтеся замінити негативні думки позитивними.
  • Втягувати. Надмірна тривожність-стан, з яким можна боротися. Станьте волонтером або знайдіть інший спосіб бути активним у вашій громаді, яка створить мережу підтримки та дасть вам можливість відпочити від повсякденного стресу.
  • Дізнайтеся, що викликає ваше занепокоєння. У звичайний час - це робота, сім'я, школа і т.д. у воєнний час-це особливе, сильне почуття страху. Коли звучить повітряна тривога, що робити - ви вже знаєте. Ховатися в укриття і чекати повідомлення від влади. Робіть записи в щоденнику, коли відчуваєте стрес або тривогу, і шукайте закономірність.
  • Поговоріть з ким-небудь. Скажіть друзям і родині, що ви відчуваєте себе пригніченим, і дайте їм знати, як вони можуть вам допомогти.
  • Зверніться до лікаря або терапевта за професійною допомогою.

Як допомогти собі за допомогою фізичних вправ

Щоб отримати найбільшу користь від вправ, постарайтеся щотижня присвячувати фізичної активності помірної інтенсивності (наприклад, швидкій ходьбі) не менше 2,5 годин, інтенсивним заняттям (наприклад, бігу підтюпцем або плавання) не менше 1,5 години або їх комбінації.

  • Бігайте підтюпцем, ходіть пішки, катайтеся на велосипеді або танцюйте три-п'ять разів на тиждень по 30 хвилин.
  • Ставте невеликі щоденні цілі і прагнете до щоденної послідовності, а не до ідеальних тренувань. Краще щодня гуляти по 15-20 хвилин, ніж чекати вихідних для тригодинного фітнес-марафону. Багато наукових даних свідчать про те, що частота є найбільш важливою.
  • Знайдіть форми вправ, які приносять задоволення. Екстравертам часто подобаються заняття та групові заняття. Люди, які більш інтровертовані, часто вважають за краще займатися поодинці.
  • Відпочиньте за допомогою iPod або іншого портативного медіаплеєра, щоб завантажити аудіокниги, подкасти або музику. Багато людей вважають, що тренуватися веселіше, слухаючи те, що їм подобається.
  • Найміть "приятеля по вправах". Часто легше дотримуватися режиму тренувань, коли ви повинні залишатися відданими другу, партнеру або колезі.
  • Будьте терплячі, коли починаєте нову програму вправ. Більшість людей, які ведуть сидячий спосіб життя, потребують від чотирьох до восьми тижнів, щоб відчувати себе скоординованими і в достатній формі, щоб полегшити вправи.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти