Як почистити білі стільці: меблі будуть виблискувати, якщо скористатися 3 засобами

21 лютого 2023, 19:11
Розповімо, чим почистити світлі тканинні стільці, щоб не пошкодити матеріал.
Чим почистити світлі стільці в домашніх умовах
Чим почистити світлі стільці в домашніх умовах / ua.depositphotos.com

Світлі меблі - красива і дуже стильна деталь інтер'єру, але вона вимагає більшого догляду, так як на світлій тканині видно забруднення. У зв'язку з цим виникає питання, чим почистити світлі стільці в домашніх умовах, щоб не викликати представників хімчистки і не купувати спеціальні засоби.

Як очистити брудні стільці: підготовка

Стільці з м'якою оббивкою вимагають особливого догляду, так як на їх поверхні не просто осідає пил, вона здатна в'їсться в тканину і залишити неприємні сліди. Тому потрібно знати, як підготуватися, а також, як очистити брудні стільці.

Процес приготування складається з наступних прийомів:

відео дня
  • зняти всі накидки і чохли;
  • пропилососити тканинні поверхні;
  • вибрати способи очищення, відповідні типу тканини;
  • визначити тип забруднення-жир, пил.

Тканинну оббивку стільців не можна чистити агресивними засобами. Вони здатні вивести не тільки бруд, але і пошкодити тканину. Також важливо в процесі експлуатації та догляду за стільцями уникати зайвого намокання поверхні. Волога може вбиратися в наповнювач і створювати сприятливе середовище для розвитку бактерій, а це ще одна причина появи плям на світлій тканині.

Перед чищенням меблів потрібно захистити каркас. Якщо це дерево, то його може пошкодити звичайна вода, лаковані поверхні бояться агресивних миючих засобів і вологи. Також потрібно накрити підлогу, щоб під час чищення не пошкодити покриття.

Як почистити вдома стільці з тканини

В першу чергу тканину потрібно очистити від пилу. Це найкраще зробити пилососом. Таку процедуру потрібно проводити регулярно, щоб виключити ймовірність появи плям і розлучень після чистки.

Відповідаючи на питання, Як почистити оббивку стільців в домашніх умовах, можна виділити наступні способи:

  1. Пилосос сухий або з функцією вологого прибирання. За допомогою вузької щілинної насадки прибрати пил. Пилосос потрібно поставити на мінімальну потужність всмоктування, щоб не пошкодити покриття.
  2. Другим етапом буде обробка плям і забруднень обраним засобом.
  3. Після цього засіб змивається з поверхні вологою губкою.
  4. Поверхня сидіння і спинки віджимається за допомогою сухого рушника або будь-який інший тканини, здатної увібрати надлишки рідини.
  5. Меблі сохнуть при кімнатній температурі.

Трохи відрізняється робота з меблями зі шкіри, екошкіри та шкірозамінника. Подібні матеріали не пропускають вологу і з ними буде простіше працювати, але важливо пам'ятати, що агресивні засоби для виведення плям можуть пошкодити колір матеріалу. У процесі миття можна використовувати м'які мильні розчини або спеціальні засоби для виведення плям для шкіряних виробів. Меблі з екошкіри потрібно чистити м'якою губкою або серветкою з мікрофібри. Це правило стосується і шкіри і шкірозамінника. Не варто сушити такі стільці і крісла феном або обігрівачем, матеріал може деформуватися. Також під забороною абразивні засоби.

Чим почистити стільці будинку: способи і засоби

Чим і як почистити стільці з велюру або іншої тканини-питання, яке має відразу кілька відповідей:

  1. Мильний розчин. Для нього можна сміливо використовувати рідкі засоби для миття посуду або господарське мило.
  2. Сольовий розчин відмінно справляється із забрудненнями. Для цього потрібно в літрі теплої води розчинити 1 столову ложку солі. Тканина змочується в такому розчині і закріплюється на щітці пилососа.
  3. Коли виникає питання, Як вивести плями на м'якому стільці зі світлою оббивкою, варто скористатися порошки, піна або шампуні, призначені для меблевої продукції. Їх потрібно застосовувати строго відповідно до інструкції.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти