Як почистити курячу печінку і в чому її краще вимочувати, щоб вона танула в роті: бомбічний секрет

18 січня 2023, 13:30
Главред розповідає, як просто і швидко зняти плівку з печінки, а також ділиться секретом, у чому найкраще вимочувати печінку перед приготуванням.
куриная печень
Як правильно обробити курячу печінку / ua.depositphotos.com

Куряча печінка має бути у раціоні кожної людини, адже вона містить величезну кількість вітамінів та мінералів. Зокрема, куряча печінка багата на залізо, селен, калій, цинк, фолієву кислоту, вітамін А, вітамін С, вітамін В12 тощо. Тому печінку важливо включати до свого раціону. Главред розповідає, як правильно обробити курячу печінку і в чому найкраще курячу печінку вимочувати.

Як легко почистити курячу печінку

Багато господинь запитують, чи потрібно знімати плівку з курячої печінки. Однозначна відповідь – так, потрібно, адже якщо плівку не прибрати, то вона зіщулиться і зробить печінку жорсткою.

Щоб просто і швидко зняти плівку з печінки, потрібно ошпарити продукт в окропі. Після цього плівка знімається з печінки з неймовірною легкістю. Також можна опустити печінку на кілька хвилин у гарячу воду – ефект буде таким самим. Просто надріжте плівку та стягніть її з печінки. Якщо плівка погано відходить, то потрібно ще раз ошпарити печінку.

Після того як плівку зняли, чищення печінки не закінчилося. Перед приготуванням печінку потрібно обов'язково перевірити на те, чи немає на ній кров'яних згустків. Річ у тім, що ці згустки мають гіркоту і, якщо їх не прибрати, печінка вийде несмачною. Тому обов'язково потрібно перевірити печінку на наявність кров'яних згустків та великих судин.

У чому найкраще вимочувати печінку перед приготуванням

Перед приготуванням печінку бажано вимочувати, щоб вона точно не мала жодної гіркоти. Найоптимальніший варіант – це вимочити печінку у підсоленій воді. Просто помістіть печінку у ємність з холодною підсоленою водою на 15-20 хвилин. Вся гіркота, яка залишилася в печінці, миттю вийде.

Ще один хороший варіант, у чому можна вимочити печінку, це молоко або вершки. Тримати печінку у молоці або вершках потрібно не менше години. Під час вимочування молоко (чи вершки) вбере у себе всю гіркоту та неприємний кров'яний присмак. Окрім того, після вимочування печінка матиме неймовірний ніжний смак і просто танутиме в роті.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти