Як почистити матрац від плям: 3 дієві способи і 5 обов’язкових правил

10 листопада 2022, 07:30оновлено 21 листопада 2022, 17:12
21806
Щоб прибрати плями на матраці, його варто тримати вертикально, інакше волога потрапить всередину. Для чищення найкраще підходить кальцинована сода.
Матрас, перекис водорода
Як почистити матрац від плям/ ua.depositphotos.com, Instagram

Дуже важливо тримати у чистоті місце на якому ми спимо. Але постійного догляду вимагають не лише постільна білизна, подушки і ковдра, а й матраци, яким досить часто дістається найменше уваги.

Хоч вони і менше брудняться, адже постійно застелені простирадлом, але час від часу варто їх перевіряти на наявність плям і проводити очищення.

Як чистити матрац – головні правила

1. Варто пам’ятати, що матраци дуже не люблять вологи. Вона може просочитися всередину, і внутрішній наповнювач ризикує втратити свої властивості. Волога негативно вплине і на верхнє покриття такого незамінного предмета нашої спальні.

відео дня

2. Також під час очищення не можна використовувати агресивні засоби, так як вони можуть серйозно пошкодити матеріал. Крім цього, матрац може увібрати у себе специфічний хімічний запах, яким вам точно не буде приємно дихати під час сну.

3. Ще одне важливе правило – намагайтеся усі забруднення усувати, поки вони свіжі. На застарілі плями доведеться витратити більше зусиль, і зробити це буде вже не так легко.

4. Чистити матрац потрібно у вертикальному положенні – це убезпечить його від потрапляння вологи всередину і захистить від неї наповнювач.

5. Щоб матрац не довелося часто чистити, візьміть собі за правило не їсти у ліжку. Також варто не допускати на матрац домашніх тварин.

Як позбутися плям на матраці

Для цього найкраще підійде кальцинована сода – вона має властивість прибирати різні забруднення. Потрібно розмішати 0,5 ложки такої соди в 1 літрі води і нанести розчин на пляму (пам’ятаємо правило, що наносити засіб потрібно, тримаючи матрац у вертикальному положенні). Залишки засобу варто прибрати сухою ганчіркою.

Якщо забруднення дуже сильне, потрібно нанести розчин кілька разів з інтервалом у 10 хвилин.

Під час чищення плями не можна її дуже сильно розтирати. Коли відчистите пляму, дайте матрацу висохнути.

Як відчистити плями крові з матрацу

Такі забруднення досить складні, але і з ними можна впоратися, якщо постаратися. Можна застосувати один із таких способів:

1. Перекис водню

Взяти шматочок тканини, змочити її у перекисі водню і протерти пляму на матраці. Якщо утвориться піна, витерти її ватним тампоном.

2. Харчова сода

Змішати її з теплою водою у рівних кількостях і цим розчином протерти пляму до зникнення.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти