Як почистити оселедець від кісток і шкіри за одну хвилину: дивовижний секрет, перевірений роками

5 січня 2023, 15:00
Главред знайшов простий і швидкий спосіб, як очистити оселедець від кісток, шкіри та нутрощів.
Селедка
Як правильно почистити оселедець швидко і без кісток / ua.depositphotos.com, скріншот з відео

Жоден святковий стіл в Україні не обходиться без страв із маринованого чи фаршированого оселедця. Із цього виду риби також готують смачні бутерброди чи салати. Окрім того, оселедець просто нарізають та подають до столу як закуску до картоплі. Не варто забувати і про всіма улюблену традиційну страву – оселедець під шубою. Загалом, варіантів є багато, як приготувати оселедець.

Проте дуже часто деякі господині відмовляються від приготування страв із оселедця, оскільки не хочуть витрачати свій час на його чищення. Главред розповідає, як почистити оселедець від кісток і шкірки за одну хвилину.

Покрокова інструкція з чищення оселедця:

Для початку поміщаємо дошку для нарізанняв поліетиленовийпакет. Це потрібно для того, аби потім з легкістю прибрати всі відходи з оселедця.

Тепер беремо оселедець та відрізаємо йому голову. Далі за допомогою кухарських ножиць розрізаємо черевце оселедця. Виймаємо ікру або молочко. Після цього потрібно ретельно очистити оселедець від чорної плівки, а також відрізати плавники.

Знімаємо з дошки поліетиленовий пакет та викидаємо разом з ним усі непотрібні нутрощі. Не забуваємо добре промити тушку риби під холодною водою.

Тепер починаємо відокремлювати філе від хребта. За допомогою вказівного пальця виймаємо кілька реберець з правого боку. Після цього підключаємо великий палець та починаємо виймати реберця з лівого боку. Таким чином проходимось вздовж усього хребта.

Коли дійшли до хвоста, то відрізаємо його. Тепер ми бачимо, що на хребті залишилися усі ребра, а також всі маленькі кісточки.

І наостанок, за допомогою пальців з легкістю відриваємо філе від шкірки. Шкірку бажано відривати саме після того, як вийняли хребет. У такий спосіб процес відбуватиметься дуже просто та швидко.

Ось і все. За одну хвилину ми отримали хороше та красиве філе, з якого можемо готувати рибну нарізку, оселедець під шубою або будь-які інші кулінарні шедеври.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти