Як підняти собі настрій за 1 хвилину: моментальне блокування негативу

14 березня 2023, 14:37
В сучасності уникнути фонових стресів практично неможливо. Саме через це варто вміти швидко піднімати собі настрій.
Як підняти собі настрій за 1 хвилину
Як підняти собі настрій за 1 хвилину / колаж фото pexels.com

Настрій може змінюватися, як від внутрішніх так і від зовнішніх факторів, проте жити і діяти в поганому настрої досить важко. Як побороти поганий настрій і негативний стан в короткий термін - розповімо далі.

Як підняти собі настрій за 1 хвилину - швидка емоційна допомога

У житті кожної людини бувають ситуації, коли настрій потрібно підняти моментально, а часу розбиратися в причинах негативного стану немає. У таких випадках можна скористатися екстреними методами допомоги психіці.

Можна спробувати, наприклад, подивитися те, що завжди викликає у вас сміх, або прослухати улюблених трек. Також досить швидко підняти настрій може коротка розмова з другом або ударна доза свіжого повітря. Однак найоптимальнішими варіантами поліпшення настрою є система правильного дихання і склянки води. Спробуйте зробити кілька глибоких вдохів і видихів поспіль, кілька фізичних вправ, а потім випийте склянку води. Такий струс допоможе організму швидко прийти в норму.

Що робити, якщо немає настрою і хочеться плакати - коли гірко і сумно

Різке і раптове бажання плакати найчастіше викликано накопиченим стресом, стресовими обставинами ( тиск на роботі) або збоєм гормонального фону.

Психологи не радять заглушати свої емоції, адже накопичені сльози негативно позначаються на організмі. У таких випадках краще, все ж, випустити сльози назовні, якщо так вимагає організм. Однак потрібно в цей момент постаратися залишитися наодинці з собою і не дивитися нікому в очі, щоб жалість до себе не викликала ще більші сльози. У тому випадку, якщо ви відчуваєте, що плач затягується - необхідно скористатися простими способами заспокоїтися - подихати свіжим повітрям, вмитися прохолодною водою, зачіпаючи вуха і також зробити кілька ковтків води.

Що робити якщо поганий настрій без причини - затяжна напруга

Як правило, причиною стабільного поганого настрою є стрес організму і втома. Для початку необхідно відкласти роботу, постаратися добре виспатися і відпочити, можливо - прогулятися. Також варто проявити турботу про своє тіло і зробити все для того, щоб відчути себе фізично комфортно. Не зайвими будуть спроби сфокусувати свою увагу на хороших подіях і задоволеннях.

Крім іншого, не варто захищати себе від спілкування на постійній основі, незважаючи ні на що душевний контакт з людьми здатний змінити емоційний стан людини.

У разі, якщо стан відсутності настрою не змінюється довгий час і немає абсолютно ніяких явних причин для цього - варто звернутися за допомогою до фахівця.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти