Як випрасувати тюль без праски: 3 простих способи, які зекономлять вам багато часу

10 березня 2023, 12:25
Розгладити усі нерівності на тюлі можна і без праски за допомогою кількох простих способів.
Тюль, девушка
Тюль можна випрасувати без праски/ ua.depositphotos.com

Тюль виконує роль прекрасного доповнення до інтер’єру. Варто лише докласти трішки зусиль й підібрати той варіант, який найкраще "впишеться" у загальну обстановку, і похвальні відгуки від усіх ваших гостей вам гарантовані. Але після прання, яке потрібно проводити регулярно, ця "родзинка інтер’єру" може втратити свою красу і перетворитися на зім’яту купку тканини. Тому усім власникам і власницям такого текстилю не зайвим буде знати, як випрасувати тюль.

Першочергово варто запам’ятати кілька простих, але дуже важливих правил. Щоб не пошкодити тендітну тканину тюлю, потрібно поводитися з нею обережно. Її не можна замочувати у гарячій воді, сильно терти чи смикати. Якщо ви будете прати її у пральній машинці, варто обирати делікатний режим і не використовувати функцію віджиму, адже це може нашкодити ніжній тканині.

Як випрасувати тюль без праски

1. Розгладжування під власною вагою

Якщо тюль не сильно пом’ялася під час прання або матеріал не схильний до цього, то можна просто розвісити її без прасування у вологому стані. Поки він буде важчим під дією вологи, яка ще не випарувалася, він розгладиться під своєю вагою.

відео дня

2. Прасування парогенератором

Тюль потрібно розвісити і провести по ньому зверху донизу гарячим парогенератором, поки не зникнуть усі нерівності поверхні.

Таким же чином можна випрасувати тюль, не знімаючи, навіть якщо їх ще не потрібно прати, а ви просто хочете освіжити тканину.

3. За допомогою кип’ятку

Можна просто розвісити тюль над ванною, у яку набрати третину об’єму кип’ятку, і залишити там на ніч. Пара, яка буде випаровуватися і потрапляти на тюль, розгладить усі нерівності.

Як випрасувати тюль праскою

У першу чергу варто звертати увагу на те, які є вимоги до матеріалу, з якого пошитий тюль. Але є загальні рекомендації, яких варто дотримуватися.

Так, не можна прасувати тюль, якщо він дуже мокрий. Краще почепити його так, щоб вода стекла, і прасувати у ледь вологому стані.

Температуру прасування встановлювати згідно з вимогами до матеріалу. Загалом варто обирати не дуже гарячі режими.

Прасувати потрібно з внутрішньої сторони, але шви і візерунки прасувати із зовнішньої сторони, використовуючи підкладну з марлі, складену у два шари.

Якщо тюль дуже великий за розміром, краще попросити когось, щоб допомогли його тримати під час прасування.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти