Як отримати хороший урожай солодкого перцю: прості поради для кожного дачника

16 червня 2023, 05:30оновлено 17 червня 2023, 07:01
Мінеральні та калійні добрива - от, чим краще підгодувати солодкий перець, щоб отримати по-справжньому багатий урожай, який порадує дачників.
Перець
Що любить солодкий перець, так це грамотний догляд і правильне підгодовування / instagram.com/maruschamaxi

Кожен дачник добре знає, що будь-яка овочева культура вимагає особливої уваги. Тому багато городників шукають відповідь на питання, чим підгодовувати перець, щоб був хороший урожай. Для цього потрібно не просто вчасно поливати, полоти і рихлити ґрунт, а й вчасно вносити підгодівлю. Солодкому перцю особливо потрібні добрива, оскільки він любить супіщаний і суглинний ґрунт, в якому дуже мало різних поживних речовин.

Чим підгодувати перець під час цвітіння

Під час цвітіння важливо вносити мінеральні добрива. Їх слід вносити відразу після того, як з'явилися перші квітки. Найкраще підійдуть засоби з калієм і фосфором. Підійдуть як однокомпонентні, так і комплексні засоби.

Добрива з азотом

відео дня

Коли починається вегетаційний період, азотні підгодівлі допомагають нарощувати зелену масу. Без азоту листя не таке насичене, може отримати жовтий відтінок.

Хорошим добривом стане аміачна селітра і сечовина. У 10 л води розчиняється 15 г аміачної селітри, після чого розчин поливається під корінь. На кущ знадобиться 0,5 літра.

Фосфорні добрива

Підживлення потрібне для забезпечення нормального росту і обміну речовин. Йтиметься про суперфосфати або фосфоритне борошно.

Добрива з калієм

Вони дозволяють сформувати великі плоди, поліпшити зовнішній вигляд і смакові якості перців. До того ж калійні добрива підвищують цукор і роблять плоди солодкими і дуже соковитими. Найкращий варіант - використання хлористого калію та сульфату калію. Допоможуть і багатокомпонетні добрива, завдяки яким перці отримають всі необхідні елементи.

Чим підгодувати перець під час плодоношення

Перед тим, як ви вирішите підгодувати перці під час плодоношення, зверніть увагу на те, як йде дозрівання. Якщо урожай швидко визріває, а кущі міцні, добрива можна не застосовувати.

Щоб прискорити визрівання, зазвичай застосовують розчин суперфосфату і калійні солі - по 2 чайних ложки на 10 літрів води після того як дозріють плоди. Підживлення в теплиці проводять вже після першого врожаю. Далі застосовується гній або ж курячий послід, який розчиняється холодною водою.

Що стосується мінеральних добрив, застосовуються комплексні фосфорно-калійні підгодівлі - 1 столова ложка на 10 літрів води. Перці також удобрюють і сечовиною - знадобиться 25 грамів розчиненого у воді порошку.

Чим підгодувати перець в домашніх умовах

Підживлення перців за бабусиним методом теж може допомогти отримати хороший урожай. Головне, грамотно провести всі заходи

Настій крапиви

Болгарському перцю під час плодоношення потрібні поживні елементи, оскільки він витрачає всі свої сили на овочі. Настій кропиви тут добре допоможе. Він підбадьорить перець і підвищить його стійкість до певних захворювань.

Засіб готується досить просто - 100 г сушеного листя кропиви змішують в теплій воді. Розчин настоюється декілька днів, він повинен добре заграти. Після цього ємність прикривається, а настій витримують протягом 14 діб.

Після того як настій буде готовий, його слід розбавити – на одну частину розчину беруть дві частини води. Далі йде поливання. Після цього перці ростуть, а плоди стають більше.

Борна кислота

Лікарська рослина добре впливає на болгарські перці. Дозрівання плодів прискорюється, овочева культура дозріває швидше.

Готується розчин наступним чином: в 10 літрах води розбавляється 2 грами борної кислоти. Потім розчин ретельно розмішується до повного розчинення. Після цього можна вже обприскувати кущі.

Засіб безпечний, головне – не забувати дотримуватися дозування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти