Як отримати багато врожаю огірків: простий секрет шаленого врожаю

29 червня 2023, 22:39
У якому місяці збирають огірки - основний урожай у липні, але все ж декому вдається продовжити урожайність на багато довше.
Як отримати багато врожаю огірків: простий секрет шаленого врожаю
Як отримати багато врожаю огірків / колаж: Главред, фото: instagram/master_oleksandr, nstagram/masliy_valentina

Коли починають збирати огірки та як продовжити їх плодоношення, щоб мати кращий урожай. Улюблені всіма огірочки із городу мають особливий смак, але здається, що із через спад спеки вони ще довго радуватимуть урожаєм. Але на практиці буває навпаки. Главред зібрав корисні поради від досвідчених господарів.

Як довго плодоносять огірки у відкритому ґрунті

Є декілька порад, які допоможуть продовжити сезон огірків. Посів насіння огірків на городі і на розсаду краще проводити в декілька етапів і через 10-15 днів. Найкраще обирати різні сорти, щоб був різний терміна дозрівання огірків. Ранні огірки потрібно висівати найпершими, краще почати із травня. Ранні огірочки завжди "йдуть" на стіл та на салати для свіжого споживання. Середні сорти огірків зазвичай беруть на засолювання та маринування. Пізніші сорти відрізняються часом дозрівання та можуть довше рости.

До осені знижується активність комах, тож запилення овочів зменшується. Тож для вирощування пізніх сортів огірків краще брати самозапильні гібриди та партенокарпики, які не потребують комах запилювачів.

відео дня

Скільки можна зібрати огірків із куща

За умови правильного догляду із одного куща за сезон можна збирати до 15 кг плодів. Як треба доглядати за огірками, щоб мати гарний урожай:

  • Варто часто і регулярно прополювати грядки огірків від бур'янів, що вони не заважали росту рослин.
  • Не варто забувати про розпушування ґрунту. Хоча б раз на тиждень його потрібно розпушувати. Спочатку варто розпушувати землю на глибині не більше 4 см, а потім поступово збільшувати.
  • Рясно поливати огірки треба, щоб мати гарний урожай. Варто гарно поливати овочі у період, коли формуються плоди. Найкращий час поливу - ввечері і помірно-теплою водою.
  • Багато господарів підв'язують огіркові ліани. Це допомагає зберегти рослину від борошнистої роси, збільшить урожай та й буде зручно збирати плоди.
  • Підживлювати огірки варто 4 рази на сезон. Перший раз потрібно поливати водою із курячим послідом і нітрофоскою, а решта - розчин води із сульфат калієм.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти