Як отримати ранній урожай редису: швидко зійде і смаком порадує

13 березня 2023, 13:38
1698
Весна вже вступила в свої права і прийшов час думати про город і сад.
Як отримати ранній урожай редису
Як отримати ранній урожай редису / pexels.com

Зовсім скоро можна буде приступити до посіву редису, це один з найбільш невибагливих овочів, урожай якого можна отримати досить рано.

Коли можна сіяти ранній редис - приступаємо до робіт в городі

Як правило, редис засівають одним з перших.

У грунт редис можна засіяти як тільки він стане придатним для того, щоб зробити в ньому грядки. Як правило, цей час настає ближче до середини квітня. У разі, якщо ви хочете сіяти редис в теплиці або парнику - необхідно зробити це як тільки зійде сніг і пригріє сонце, а температура буде близько 0.

відео дня

Як отримати ранній урожай редису- прискорити насолоду

Для того, щоб редис зійшов якомога швидше, варто вибирати ранні скоростиглі сорти, наприклад - Рубін, Сакса, Зоря, Рожево-червоний.

Також прискорити дозрівання редису можна використовуючи добрива. Як тільки коренеплоди починають утворюватися, необхідно внести розчин гною з суперфосфатом або деревну золу.

Яке місце любить редис - де краще вирощувати

Для того, щоб редис краще сходив і радував плодами, потрібно вибрати правильне місце для посадки. Досвідчені городники стверджують, що редис любить відкрите сонячне простір, але при цьому, він повинен бути захищеним від вітру. Краще, щоб висвітлювалося місце посадки в першу половину дня.

Що не любить редис - уникаємо помилок

У посадці редису є одна головна умова - він не любить посуху. Коли грунт пересушений, або рослина занадто пересушена сонцем - редис виростає твердим і несмачним. Саме з цієї причини так важлива рання посадка редису відразу після сходу снігу.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти