Як полюбити ранковий біг раз і назавжди: крута схема, яка сподобається кожному

9 серпня 2021, 00:50
Біг і кардіо можливо полюбити, головне – знати, як правильно почати.
біг
Як полюбити біг новачкові / Фото pixabay.com

При всій результативності бігу, при одній лише згадці про нього багатьох кидає в тремтіння, попри те, що біг не вимагає особливої підготовки і не має жорсткого порога входження. Біг і кардіо можливо полюбити, головне – знати, як правильно почати.

Метью Солан, редактор порталу Harvard Men's Health Watch, теж люто ненавидів бігати. Але з часом він виявив крутий трюк, за допомогою якого ненависть швидко змінилася в справжню любов. Всидіти на місці неможливо!

Незначні зусилля, великі переваги

Необов'язково пробігати марафон, щоб відчути користь для здоров'я від бігу. Так, в метааналізі, опублікованому в Британському журналі спортивної медицини, більш детально розглядається біг. Вчені вивчили близько 14 досліджень за участю понад 232 тисяч осіб. Виявилося, що:

відео дня
  • біг раз на тиждень тривалістю менше ніж 50 хвилин має значну перевагу для здоров'я. Зокрема, знижуючи ризик серцево-судинних захворювань і раку.

Легка посадка

Хороший спосіб знизити поріг бігу – почати з програми бігу / ходьби. При такому розкладі Ви короткий час бігаєте в зручному для себе темпі, після чого робите перерву для ходьби, поки ваше тіло не відновиться. Ви повторюєте цей зворотний цикл протягом певного часу або певної відстані

Мета полягає в тому, щоб поступово збільшувати час бігу і скорочувати час ходьби до тих пір, поки ви не пробіжите в цілому від 20 до 25 хвилин. Ви можете робити це на вулиці або на біговій доріжці.

біг, фітнес
Новачкам слід чергувати біг з ходьбою / Фото pixabay.com

Як виглядає схема бігу для початківців

Біжіть 1-2 хвилини і йдіть 4-5, поки повністю не відновишся. Повтори цей цикл 5 разів. Виконуйте цей розпорядок двічі на тиждень (але не 2 дні поспіль) і через один або два тижні збільште час бігу до 3 – 4 хвилин, перейшовши на ходьбу протягом 2 – 3 хвилин. Також повторіть цей цикл 5 разів.

Якщо ви наберете 20-25 хвилин бігу з невеликими перервами на ходьбу або взагалі без них, ви зможете налаштувати час бігу і ходьби відповідно до ваших цілей вправ. Наприклад, бігати довше або швидше або просто пробігати певну дистанцію. Це все можливо.

Головне пам'ятати, що не варто відразу ж бігти 5 кілометрів, вичавлюючи з себе максимум. Ідіть малими, але впевненими кроками до своєї мети. І буде вам щастя!

Біг
Ідіть малими , але впевненим кроками / УНІАН

читайте такожЯк прибрати живіт без утомливих скручувань: 4 вибухові вправи на прес

Раніше спортсмен, віцечемпіонка світу з бодибілдингу (2018), чемпіонка України (2017), тренер Євгенія Самойлова розповіла, чим небезпечний жир на животі і як від нього позбутися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти