Як помити вікна без розводів: топ-3 найкращих засоби

17 вересня 2022, 20:00
У багатьох будинках вже є засоби, які відмінно відмиють вікна, і це не хімія з магазину.
вікна, прибирання
Як помити вікна, щоб не було розводів / ua.depositphotos.com

Багато господинь люблять, щоб в будинку був ідеальний порядок і чистота. Але навіть в найчистішому будинку або квартирі в очі кинуться брудні вікна. Насправді у багатьох не виходить зробити так, щоб вони сяяли, а на склі не залишилося розводів.

Але виявляється, що все досить просто, головне все зробити правильно. Варто відзначити, що домогтися сяючих вікон можна і без дорогих магазинних засобів. Навіть деякі бабусині поради працюють краще, ніж спреї, в яких багато хімії.

Ми розібралися, які саме засоби найкраще відмиють вікна і не залишать на них розводів. Виявилося, що ці засоби знайдуться практично в кожному будинку.

відео дня

Сода і сіль

сода, сіль
Як помити вікна, щоб не було розводів / Колаж Фото УНІАН, ua.depositphotos.com

Ці два продукти точно знайдуться на кожній кухні, а якщо ні, то їх легко можна купити в магазині і не потрібно буде витрачати на них цілий статок. Соду, до речі, досвідчені господині часто використовують при прибиранні і вона справляється не гірше дорогих хімічних миючих.

Щоб відмити вікна, соду і сіль необхідно розчинити у воді. Зробити це потрібно досить добре, щоб дрібні частинки не подряпали скло. Для приготування цього розчину необхідно взяти чверть склянки соди, стільки ж солі і 2 л води.

До цього розчину можна також додати оцет і спирт. Саморобний миючий засіб відмінно впорається з відбитками пальців, слідами від комах, а також дитячими малюнками.

Оцет або лимонна кислота

оцет, лимонна кислота
Як помити вікна, щоб не було розводів / Колаж фото ua.depositphotos.com, OLX

Як ви знаєте, ці два засоби також часто використовують при прибиранні і купити їх можна в будь-якому продуктовому магазині, як і попередні.

Для приготування розчину буде достатньо 100 мл оцту (або пачка лимонної кислоти), а також дві склянки теплої води. Після того як все добре розмішається, отриманий розчин варто налити в ємність з пульверизатором.

Цей засіб допоможе очистити скло від бруду, а також відлякає комах. Варто відзначити, що воно має ще й дезінфікуючі властивості. Хочемо звернути вашу увагу на те, що оцет має специфічний запах, який необхідно тривалий час вивітрювати. Якщо вас це не влаштовує, то краще віддайте перевагу лимонній кислоті.

Газета

газета
Як помити вікна, щоб не було розводів / ua.depositphotos.com

Так-так, вам не здалося, мова йде про звичайну газету. Це ще бабусин метод і він досі відмінно працює.

Саме цей засіб допоможе позбутися від будь-яких розлучень. Газету не варто використовувати безпосередньо для миття вікон, адже вона швидко розмокне і все стане ще гірше. Папір необхідно застосовувати вже на помитому і витертому вікні.

Газета ніби полірує скляну поверхню і надає блиск. Саме газетний папір впорається з вікном ще краще, ніж тканинні серветки.

Раніше Главред розповідав про те, що робити, якщо пластикове підвіконня пожовтіло. Виявляється, відбілити підвіконня можна за допомогою домашніх і аптечних засобів.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти