Як помити посуд без миючих засобів: 3 способи від досвідчених господинь

15 листопада 2022, 10:43оновлено 21 листопада 2022, 17:11
Можна легко помити посуд без магазинної "хімії" – це вийде економніше і безпечніше для здоров’я.
Посуда, мытье посуды, кухня
Як помити посуд без миючих засобів/ ua.depositphotos.com

Різні миючі засоби уже стали практично незамінними на кухні та у ванній. Без них ми не уявляємо дотримання особистої гігієни, прибирання вдома, прання речей тощо. От і для миття посуду під руками завжди має бути пляшечка спеціального гелю або таблетки для посудомийної машини, якщо ви саме їй доручаєте таке завдання.

"Хімії" у нашому житті часто буває занадто багато. І в багатьох виникає питання, а як помити посуд без "хімії", лише з використанням народних засобів, і чи можливо це.

Насправді є чимало способів, як обійтися без гелю для посуду і помити кухонне начиння простими підручними засобами. Якщо застосовувати такі варіанти, вдасться суттєво знизити використання куплених у магазині засобів.

відео дня

Таким же чином можна врятувати ситуацію, якщо у вас раптово закінчився спеціальний гель, яким ви постійно користувалися, на кухні стоїть гора посуду, а бігти до магазину немає коли.

1. Сода

Для миття посуду можна застосувати соду. Вона добре впорається з жиром та іншими забрудненнями. Ще одна суттєва перевага соди у тому, що вона вбиває патогенну мікрофлору, якщо та "причаїлася" на ваших тарілках і мисках.

Також цей порошок надасть вашому посуду блиску.

2. Лимонна кислота

Часто лимонна кислота фігурує у порадах, як прибрати накип. Але вона прекрасно впорається з видаленням не лише накипу, а й інших забруднень на посуді.

3. Господарське мило

Такий засіб чудово відмиє посуд аж до блиску. Крім цього, він ще й продезінфікує ваше кухонне начиння. Але варто брати не шматок твердого мила, а придбати у магазині рідке господарське мило.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти