Як знизити цукор в крові в домашніх умовах за допомогою цибулі

9 грудня 2022, 04:50
Цукор в крові печена цибуля знижує ефективно, перші результати можуть з'явитися вже за декілька днів після вживання приготованого овоча.
Цибуля
Ріпчаста цибуля знижує рівень цукру в крові / ua.depositphotos.com

Широко поширена в багатьох стравах цибуля знижує цукор в крові. Вуглеводи, які є в її складі, переробляються і всмоктуються організмом протягом певного часу. Вживаючи цибулю, людина менше відчуває голод. У цибулі багато клітковини, що допомагає роботі кишківника і покращує обмін речовин. Тому овоч часто рекомендують гармонійно вживати в їжу.

Чи знижує цибуля цукор в крові

Як цибуля впливає на цукор в крові, відомо вченим. У дослідженні, яке було опубліковано в Environmental Health Insight, вказується, що коли людина їсть цибулю, рівень цукру в її крові знижується. Автори стверджують - у хворих на діабет другого типу даний показник падав на 40 мг/дл за 4 години. У людей з діабетом першого типу, які їли цибулю, теж зафіксували зниження рівня глюкози в крові.

Можна привести інше дослідження, в рамках якого вчені перевіряли, як впливає цибуля на щурів з медикаментозно індукованим діабетом. З'ясувалося, що дві дози екстракту цибулі – по 400 і 600 міліграм в день – знижували у них рівень цукру в крові на 50% і 35% в порівнянні з рівнем, встановленим перед початком дослідження. Однак вчені поки що не змогли дійти висновку, як конкретно діє цибуля, і завдяки чому рівень цукру в організмі знижується.

відео дня

Яка цибуля знижує цукор в крові

Вважається, що саме ріпчаста цибуля найкраще знижує цукор в крові. Вона має чітки антибіотичні властивості, сприяє поліпшенню стану ендокринної системи, допомагає відновити енергетичний баланс, а також виводити з організму холестерин і різні шлаки з токсинами.

Ріпчаста цибуля сприятливо впливає на зниження цукру в крові через високий вміст в ньому сірки і кверцетину.

Як знизити цукор в крові народними засобами

Щоб знизити рівень цукру в крові, можна приготувати печену цибулю, зробити настій з овоча або цибульний сік.

Печена цибуля

Потрібно вибрати п'ять середніх за розміром цибулин, почистити їх і розрізати на чотири частини. Змащуємо скибочки оливковою або соняшниковою олією, солимо, накриваємо фольгою і відправляємо в духовку. Засікайте час - 30 хвилин.

Також можна взяти просто велику цибулину, помити її і відправити в духовку на півгодини. Такий спосіб вважається найкращим і може привести до дієвих результатів вже через 2-3 дня.

Цибулю можна випікати і в мікрохвильовій печі. Потрібно почистити овоч і відправити його в піч на 5-7 хвилин. У підсумку виходить запечена цибуля, яка м'яка, не гірчить, і не має специфічним смак. Рекомендується їсти по одній цибулині на день.

Цибульний настій

Для приготування настою з цибулі потрібно почистити 4-5 цибулин, дрібно їх порізати і залити півтора літрами кип'яченої води, яка повинна бути остиглою. Пити радять по одній третій склянки 3 рази на день за 20 хвилин до їжі протягом 14 днів. У банку потрібно щодня доливати один стакан кип'яченої води.

Другий варіант - нарізати невелику цибулину, залити її однією склянкою води і залишити на ніч. Вранці настій слід процідити і додати до нього 1 столову ложку гречаного борошна і все перемішати. Пити цілий день до їжі.

Цибульний сік

Півлітра цибулевого соку слід залити 0,5 л 96% спирту. Приймати потрібно кожен день по 1 столовій ложці, розведеній половинкою столової ложки води. Після місячного прийому радять повторити курс.

Цибулиння

Жменьку лушпиння кладуть в 1 літр окропу. Прокип'ятити треба приблизно 10 хвилин. Далі відвар потрібно остудити і відцідити. Пити рекомендують 2-3 рази на день по ¼ склянки між прийомами їжі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти