Як зрозуміти, що стосунки вже не врятувати: ознаки близького кінця

4 лютого 2023, 19:59
Якщо відносини підійшли до кінця, на це вказують різні ознаки.
пара, стосунки, чоловік і жінка
У всіх відношеннях є злети і падіння. Фото ua.depositphotos.com

Усі стосунки мають свої злети і падіння, і час від часу перебування в парі вимагає роботи. Але що відбувається, коли стосунки - це більше робота, ніж задоволення? Главред розгляне потенційні ознаки того, що ваші відносини закінчилися або не підлягають відновленню.

Ми всі відчували певні труднощі з кимось, кого любимо. Випадкові суперечки абсолютно здорові, як і наявність різних інтересів і незалежне життя. Однак, коли розбіжності підривають повагу, що лежить в основі пари, це часто призводить до повільного зниження мотивації залагодити справи.

В останні роки було проведено дуже надійне дослідження того, чому стосунки зазнають невдачі. Можливо, це здасться вам дивним, але кількість суперечок, відмінності між вами і загальні риси насправді не мають великого відношення в контексті гармонійних відносин.

відео дня

У пари можуть бути розбіжності, з якими вони дуже ефективно справляються, коли не відчувають стресу. Але як зрозуміти, що пора виходити з відносин?

Один може бути більш тихим і замкнутим, а інший — більш товариським і відкритим. Тим не менш, для деяких це може стати неприємним і особистим, коли вони сваряться і в цей час один з партнерів тікає і відмовляється брати участь в переговорах, а інший плаче і дується, і сварка в кінцевому підсумку триває кілька днів.

Як зрозуміти що відносинам прийшов кінець?

Найбільш руйнівною поведінкою у стосунках є те, що Інститут Готмана назвав "чотирма вершниками": критика, захист, презирство (закочування очей, огида, неприйняття чи глузування), огородження та мовчазне поводження. Було показано, що з них презирство є найбільшим передвісником розлучення.

Є й інші попереджувальні знаки, і якщо один або кілька з них присутні у ваших стосунках, можливо, настав час діяти.

1. Немає емоційного зв'язку

Одним з ключових ознак того, що ваші стосунки закінчилися, є те, що іскра згасла. Основою здорових стосунків є те, що обом партнерам комфортно бути по-справжньому відкритими один з одним, ділитися думками. Якщо ви більше не вразливі або відкриті зі своїм партнером, важко сказати, чи варто підтримувати стосунки.

Якщо ви не ділитесь тим, що насправді у вас на думці, це може бути ознакою того, що ви більше не хочете глибокого зв'язку. Подібним чином, якщо ви виявили, що звичайний веселий стьоб між вами зник, або вам важко вести захоплюючі розмови, ваш зв'язок може стати слабшим.

2. Порушення зв'язку

Ви можете помітити, що ви та ваш партнер рідко обговорюєте речі — ні позитивні, ні негативні. Замість того, щоб вирішувати проблеми, коли вони виникають, ви обидва можете піти від розмови, але тримайтеся за розчарування, яке відчуваєте. Це як "слон у кімнаті", який бере верх над відносинами.

На цьому етапі може здатися, що немає сенсу намагатися щось вирішити, і ви віддаєте перевагу взагалі нічого не говорити. Хоча поступливість і відсутність конфронтації іноді можуть бути перевагою у відносинах, просто "збереження миру" з вашим партнером може бути ознакою того, що відносини перейшли через край. Це і може бути відповіддю на питання: Як зрозуміти, що відносини вже не врятувати.

3. Агресивне або конфронтаційне спілкування

Зворотним боком відсутності спілкування є агресивне спілкування. Ви і ваш партнер можете багато сперечатися, постійно сваритися один з одним і не бажати миритися. Коли ви маєте справу з постійними розбіжностями, це може призвести до гніву з обох сторін. Ви можете спробувати повідомити свого партнера про проблеми, але вони будуть відхилені, зведені до мінімуму, відхилені або висміяні. Можливо, ви не впевнені, що зможете змінити свою негативну поведінку, не кажучи вже про те, щоб ваш партнер змінився.

Коли люди відчувають розчарування у стосунках, може виникнути спокуса звільнити енергію через агресивну або конфронтаційну поведінку. Подібно до скороварки, приплив гніву може викликати тимчасове відчуття задоволення. Але в довгостроковій перспективі такий тип поведінки підриває довіру та повагу та вбиває спілкування між партнерами.

4. Немає фізичної близькості

Сексуальне бажання і близькість можуть згасати в ході відносин. Якщо ви перебуваєте у фазі сексуального "відпливу", це не означає, що у вас немає надії. Фізична близькість у всіх формах любові має вирішальне значення для підтримки відносин. Дотики вивільняють гормони, а саме окситоцин, які підтримують емоції любові та прихильності. Якщо ви все ще можете мати близьку фізичну близькість без сексу і все ще вважаєте свого партнера привабливим, швидше за все, ваші стосунки просто потребують поштовху.

Однак якщо ви взагалі не зацікавлені у своєму партнері, це може свідчити про проблеми. Якщо думка про близькість з вашим партнером відштовхує, це може свідчити про те, що ваші стосунки потребують певного вдосконалення або що стосунки закінчуються.

5. Ви не довіряєте

Недовіра може поширюватися через відносини, як лісова пожежа, і це може відбуватися поетапно. По-перше, це можуть бути сумніви у вашому партнері і почуття невпевненості в його надійності. Сумнів, якщо він не вирішений, переростає в підозру. Підозра - це віра без доказів. Це викликає тривогу і почуття побоювання або занепокоєння, які часто можуть проявлятися.

Довіра є основою відданих стосунків, і її відсутність роз'їдає стосунки зсередини. Якщо ви відчуваєте, що не можете довіряти людині, це перешкода для будь-якого значущого зв'язку. Щоб повернути її, обом партнерам потрібно зосередитися не тільки на самій довірі, а й на корені проблем, які в першу чергу призвели до зриву.

6. Фантазії про інших

Цей знак може ввести в оману. Більшість експертів скажуть вам, що фантазувати про інших цілком нормально, і майже всі це роблять. Визначальним фактором тут є те, наскільки ваші фантазії проникають у ваш спокій. Це здається природним і позитивним, чи ви пронизані почуттям провини? Це відволікає вас від вашого партнера? Ви мрієте лише про секс чи стосунки з кимось іншим? Це про когось, кого ви знаєте?

Це питання, які ви повинні задати собі, щоб зрозуміти, чи є ваші фантазії здоровими чи підривають ваші справжні стосунки.

7. Ви не підтримуєте один одного і переслідуєте різні цілі

Коли ви відчуваєте себе пригніченим або святкуєте щось захоплююче, мати поруч партнера, який підтримує, заохочує і святкує разом з вами, це одна з радощів відносин. Відсутність ключової людини поруч з вами у важливі моменти свідчить про відсутність зв'язку.

8. Ви не уявляєте спільного майбутнього

Одним з важливих компонентів міцних відносин є представлення вашого спільного майбутнього разом, оскільки ви спільно створюєте своє життя і партнерство. Якщо погляд на майбутнє не збігається або якщо ви взагалі перестали говорити про майбутні плани, це може свідчити про те, що стосунки закінчуються.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти