Як посадити кабачки хитрим способом: урожай буде величезним

9 червня 2023, 02:41оновлено 10 червня 2023, 11:41
Вирощування кабачків у відкритому ґрунті - справа не хитра. Але якщо знати один секрет, то кабачки можна відвантажувати тачками.

Кабачок
Як вирощувати кабачки і що любить цей овоч / Колаж: Главред, фото: pixabay.com, скріншот

Кабачок - смачний літній овоч, який користується популярністю у кожної господині, адже з нього можна приготувати безліч страв і законсервувати на зиму. Крім того, кабачок невибагливий, його легко вирощувати, тому цю баштанну культуру можна зустріти на ділянці у кожного городника. Деякі вирощують цей овоч на компостній купі, але є ще один хитрий спосіб, про який знають не всі.

До речі, якщо врожай цього овочу виявиться надто великим, то не поспішайте відносити надлишки сусідам. Щоб знати, що робити, прочитайте матеріал: Чому не можна роздавати кабачки: ви здивуєтеся, коли дізнаєтесь.

відео дня

Вирощування кабачків хитрим способом - у чому суть

Щоб виростити кабачки таким незвичайним способом, потрібно підготувати ділянку. Причому підготовка починається за рік до вирощування овоча.

Виберіть ділянку на городі та складайте на ньому скошену траву у вигляді кола діаметром 2,5 метра. У цю купу також можна складати бадилля томатів, картоплі, моркви, цибулі та інших культур крім баштанних.

За літо купа виросте заввишки приблизно в півметра або більше. У такому вигляді її залишають на зиму.

Навесні купу слід перевернути: верхній шар повинен виявитися внизу, а нижній - нагорі. Далі купу присипають землею (приблизно 10 см) та в кінці травня можна вирощувати пророщене насіння баштанних культур. На таку клумбу можна висадити кабачки, патисони і цукіні.

Краї клумби варто обкласти сіном або соломою, щоб в неї не пробралися бур'яни.

Клумбу потрібно регулярно поливати. Вже через місяць вона обросте величезними листям з купою жовтих квітів і зав'язі.

Така зелена гірка не лише прикрасить город, а й порадує урожаєм. До слова, збирати його буде дуже зручно, адже до центру можна дотягнутися з будь-якого краю і при цьому не поламати листя рослини.

Що люблять кабачки

А тепер кілька слів про те, що потрібно робити, щоб був хороший урожай кабачків. Отже,

  • садити кабачки краще на ту частину ділянки, де раніше росли сидерати, цибуля або часник, горох, петрушка або морква;
  • при підготовці грядок для кабачків землю варто удобрювати перегноєм або компостом, далі можна використовувати мінеральні добрива;
  • кабачки люблять фосфор і калій. Останній гарантує щільну м'якоть;
  • кабачки потребують рясного поливу. На великий кущ потрібно від 2 до 5 літрів води;
  • за тиждень до збору врожаю поливи скорочують;
  • першу зав'язь варто обірвати, щоб прискорити формування інших. Крім того, це збільшить врожайність. Важливо не видаляти чоловічі квітки, які необхідні для запилення.

Раніше Главред писав, як посадити помідори унікальним німецьким способом. Цей спосіб посадки томатів з незвичайним добривом працює безвідмовно. При цьому не буде потрібно великих фізичних або матеріальних витрат.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти