Як випрати і не угробити пуховик: поетапна інструкція

14 вересня 2022, 16:09оновлено 14 вересня 2022, 19:44
З пранням пуховика у багатьох виникають труднощі, але знаючи перевірені поради, ви з легкістю впораєтеся з поставленим завданням.
Пуховик, прання
Як випрати пуховик / скріншот

З приходом холодів багато хто вже дістав курточку, але пора задуматися і про зиму, коли пуховик стане постійним елементом у вашому гардеробі.

Для початку потрібно підготувати ваш брудний пуховик. Насамперед завжди вивчайте етикетку. Вона вам дасть найбільше інформації.

Як прати пуховик в пральній машині

Звичайні порошки не підходять для прання пуховиків. Краще використовувати замість них рідкі засоби. А для очищення виробів з натуральним наповнювачем краще купіть спеціальний засіб, який захищає пух від пошкоджень.

відео дня
  • Якщо на пуховику є натуральне хутро (його зазвичай пристібають до капюшона), зніміть його.
  • Плями потрібно попередньо натерти милом, порошком або засобом для виведення плям, а потім почистити щіточкою.
  • Застебніть пуховик і кишені, А також відстебніть капюшон. Щоб пуховик не деформувався, нічого не повинно бовтатися при пранні.

Переходимо до самого прання:

  • Поставте машинку на найделікатніший режим.
  • Температура води не повинна бути вище 30 градусів. Адже пуховики зазвичай створені для холодних умов.
  • Вибирайте невелику кількість обертів для віджиму в пральній машині. Досить буде 400-600 оборотів в хвилину. При більшій швидкості наповнювач може збитися або вилізти з швів.
  • Використовуйте тільки рідкі засоби для прання. Звичайні порошки неможливо повноцінно виполоскати і на пуховику залишаться білі розводи. Те ж саме стосується і кондиціонерів.
  • При пранні вибирайте додаткове полоскання, навіть якщо ви використовували рідкі порошки і гелі.
  • У пральну машинку можна кинути кілька тенісних м'ячиків. Вони допоможуть уникнути утворення грудок. Але перед цим про всяк випадок виперіть їх, щоб переконатися, що вони не пофарбують одяг.
  • Періть виріб окремо від іншого одягу. Пуховик бере на себе велику витрату води, відповідно і машинці потрібно більше потужності.

Як випрати пуховик вручну

Ручне прання вимагає набагато більше зусиль, ніж машинна. Є ймовірність того, що наявні плями можуть не випрати повністю.

  • Попередньо замочіть в рідкому порошку/гелі найбільш забруднені місця (рукава, шви, кишені).
  • Залиште пуховик хвилин на 15, а потім виперіть річ повністю. Найкраще використовуйте щітку.
  • Злегка відіжміть виріб і прополощіть кілька разів в чистій воді. При віджиманні скручувати пуховик не можна, інакше він деформується. Краще злегка відіжміть воду.

Як сушити пуховик після прання

Розстебніть замки і розправте пуховик. Сушіть пуховик виворітного стороною, щоб він не вигорів. Струсіть пуховик, щоб розподілити наповнювач в середині.

Повішайте його на вішалку-плічка в вертикальному положенні – так вода стече швидше. Якщо залишити висихати пуховик в горизонтальному положенні, наповнювач може запреть і в ньому може початися процес гниття.

Що не можна робити при пранні пуховика

Неправильно підібраний режим прання, який призводить до появи грудок пуху всередині. Постарайтеся розподілити пух вручну. Робити це необхідно під час сушіння і після неї. Якщо це не дало результатів, краще перепрати пуховик заново за всіма правилами.

Миючий засіб не вимився до кінця. Зазвичай це відбувається при використанні сухих порошків. Просто включите повторне полоскання.

Залишилися плями. Заперіть їх і повторіть процес прання.

Запах в приміщенні після тривалої сушки. Повісьте виріб на балконі або на вулиці, щоб воно добре провітрилося. Але якщо запах залишиться, доведеться повторити прання.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти