Як випрати важку ковдру у пральній машині: 10 головних правил, які повинні знати всі

23 квітня 2023, 13:00
Якщо дотримуватися правильних послідовних кроків, то прання великої ковдри не становитиме проблеми.
Одеяло, стирка, стиральная машина
Як випрати важку ковдру у пральній машині/ ua.depositphotos.com

Над пранням великих ковдр часто доводиться ламати голову. Адже правила, як прати ковдру в машинці, не завжди можна застосувати до такого виробу великих розмірів. Тому варто знати низку основних моментів, які не дозволять перетворитися цьому завданню на ваш головний біль.

Першочергово варто переконатися, чи поміщається ковдра у барабан пральної машини. Якщо вона настільки велика, що за розмірами туди не влазить – її доведеться прати вручну. Для цього можна замочити та випрати її у ванній.

Якщо ж ковдра велика, але вона все-таки поміщається у барабан, тоді її можна випрати у пральній машині. Але варто запам’ятати 10 головних правил прання великих ковдр у пральній машині.

відео дня

1. Відповідність ваги ковдри параметрам машинки

Якщо ваша велика ковдра поміщається у барабан машинки, це не означає, що її точно можна там прати. Ще один важливий показник – вага ковдри. Потрібно її зважити у сухому вигляді й перевірити, чи не перевищує її вага параметрів, на які розрахований прилад. Якщо перевищує, то її прання у машинці може серйозно нашкодити приладу чи навіть зламати його.

2. Інформація на ярличку

Друге за важливістю правило після перевірки ваги – завжди перед пранням потрібно читати інформацію на ярличку виробу. Там виробник вказує усі вимоги до догляду – температуру, режим прання, можна чи не можна користуватися функцією віджиму тощо.

3. Перед пранням витрусити

Ковдру потрібно перед пранням витрусити або навіть пропилососити. Таким чином ви забезпечите виробу краще очищення, адже позбудетеся частини пилу, бруду та пилових кліщів ще до того, як відправите річ у машинку.

4. Зашити дірочки

Варто оглянути ковдру й переконатися, що на ній немає ніяких зовнішніх пошкоджень. Якщо виявите там навіть незначні дірочки, краще їх зашити, адже під час прання у машинці вони можуть збільшитися.

читайте такожЯк прати ковдру в пральній машині: 6 головних правил, щоб не зіпсувати річ5. Правильно підібрати миючий засіб

Варто віддавати перевагу рідким миючим засобам, адже вони краще виполощуться і не будуть забиватися у волокнах матеріалу. А в умовах, коли ковдра велика, займає більшу частину барабану і має менше шансів нормально прополоскатися, цим правилом нехтувати точно не варто.

6. Позбутися від важких плям до прання

Перед пранням варто оглянути ковдру, і якщо на ній знайдуться якісь важкі плями, краще замочити і випрати їх локально вручну, а лише потім прати ковдру повністю.

7. Правильно класти ковдру в барабан

Потрібно загорнути її в рулон, і лише тоді класти у барабан машинки.

8. Температура – не вище 40 градусів

Якщо на ковдрі немає ярличка і ви не знаєте, яку температуру виставити для прання – ставте не більше 40 градусів. Для більшості матеріалів, з яких виготовляються ковдри, не варто перевищувати цю позначку.

9. Правильний режим прання

Якщо ковдра з певних причин без ярличка і ви не можете дізнатися рекомендації виробника, то за замовчуванням варто обирати делікатний режим та встановлювати віджим на найменших обертах.

10. Не використовувати агресивні відбілювачі

Не варто використовувати відбілювачі з агресивними складниками під час прання ковдр, навіть якщо матеріал виробу білий. Якщо відбілювач потрібен, то краще використовувати кисневий.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти