Як посмажити рибу без бризок і пригорілої олії: дивовижний секрет

29 травня 2023, 16:17
Главред розповідає, як посмажити рибу, щоб її хрустка скоринка привела усіх у захват.
рыба
Як смажити рибу в клярі? / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Під час смаження риби кожна господиня стикається з неприємною проблемою – борошно підгорає, а бризки від олії розлітаються по всій кухні. У результаті, замість того, щоб насолодитися смачною стравою, господині доводиться витрачати свій час на прибирання кухні. Втім, цю проблему можна з легкістю вирішити за допомогою спритного трюку. Главред розповідає, як смажити рибу, щоб вона не бризкала.

Зауважимо, що за допомогою цього способу можна обсмажувати будь-яку рибу, тому обирайте свій улюблений вид риби та починайте її готувати. Перед тим як смажити рибу на сковороді, її потрібно посолити та поперчити. Також можна додати улюблені спеції, такі як: сушений часник, куркума, гірчиця, каррі, імбир та паприка. Окрім того, не забудьте видавити трохи соку з лимона та збризнути ним рибу. Після цього потрібно залишити рибу на 15-20 хвилин, аби вона промаринувалася.

Поки риба маринується, готуємо паніровку. Якщо ви не знаєте, яке борошно краще для паніровки риби, то ділимося з вами неймовірним секретом. Для паніровки найкраще підходить пшеничне та кукурудзяне борошно. Його потрібно змішати у рівних пропорціях.

Коли риба промаринувалася, гарненько обвалюємо її в паніровці.

Далі беремо сковороду, ставимо її розігріватися та наливаємо соняшникову олію.

Тепер настав час дивовижного фокусу, за допомогою якого олія не буде бризкати та підгорати. Перед тим як обсмажувати рибу, її потрібно занурити у ємність із холодною водою. Після цього рибу потрібно відразу ж покласти на розігріту сковороду. Уся справа в тому, що саме вода створить тоненьку плівочку, яка і не дозволить олії розбризкуватися у різні боки. У результаті, ваша кухня буде чистою, а риба буде неймовірно соковитою з хрусткою та апетитною скоринкою.

Тепер ви знаєте, як смажити рибу на сковороді з борошном, щоб її фантастичний смак та аромат усіх захопив та здивував. А хрустка засмажена скоринка не залишить байдужим нікого. Смачного!

Дивіться відео про те, як правильно вибирати консерви з тунця і чим корисна ця риба:

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти