Як посмажити яйця без масла: 2 супер здорових способи

26 квітня 2023, 23:09
Існує кілька способів обсмажити яйця без додавання жиру. У цій статті ми пояснимо, що робити, якщо немає олії для смаження.
Яйця, соняшникова олія
Яйця, соняшникова олія / ua.depositphotos.com

Яйця - один з найбільш поживних і універсальних продуктів. Існує так багато способів приготування та вживання яєць, що їх можна знайти майже на кожній кухні по всьому світу. Незважаючи на різні переваги, яйця містять холестерин, тому яйця слід вживати в помірних кількостях, і більшість дієт не рекомендують більше 4 яєць на тиждень.

Чи потрібно масло щоб смажити яйце? Що робити, якщо ви хочете з'їсти яєчню, але не хочете додавати більше жиру? Якщо вам подобаються яйця з сонячною стороною, не хвилюйтеся: у нас є хороші новини.

Існує кілька способів обсмажити яйця без додавання жиру. У цій статті ми пояснимо, що робити, якщо немає олії для смаження.

відео дня

Якщо ви не хочете повністю відмовлятися від рослинного і вершкового масла — зрештою, це хороший спосіб розподілити тепло і забезпечити рівномірне приготування яєць — ви завжди можете використовувати тонкий шар масляного спрею.

Здоровою альтернативою яєчні, яка взагалі не потребує вершкового масла або олії, є яєчня, приготована в мікрохвильовій печі, варені або зварені круто яйця та яйця-пашот.

Чи можна смажити яйця без олії на антипригарній сковороді

Щоб посмажити яйце без масла, вам знадобиться якісна сковорода з антипригарним покриттям, яка може бути зроблена з тефлону або кераміки. Це дозволить вам готувати без додаткового жиру або олії, а яйце не прилипне до сковороди.

Поставте антипригарну сковороду на вогонь і, як тільки вона нагріється, додайте яйця, як зазвичай, щоразу, коли ви їх смажите. Однак не нагрівайте сковороду так сильно, як якщо б ви використовували олію, оскільки яйце може прилипнути.

Потім накрийте сковороду кришкою, щоб яйця варилися з парою, що утворюється від тепла, і переконайтеся, що вони ідеально приготовані без краплі олії.

Як посмажити яйця в мікрохвильовці

Але що робити, якщо у вас немає сковороди з антипригарним покриттям? В цьому випадку є хороша альтернатива: можна використовувати мікрохвильовку, щоб підсмажити яйце.

У нашій статті, як посмажити яйце в мікрохвильовій печі, ми пропонуємо простий практичний посібник, який крок за кроком покаже вам, як приготувати яєчню, наповнену ароматом, використовуючи тільки мікрохвильову піч.

Однак повне виключення жиру з вершкового або рослинного масла призведе до того, що яєчня втратить частину свого смаку і хрусткої скоринки.

Кроки, які необхідно виконати:

1.Перше, що потрібно зробити, щоб посмажити яйце в мікрохвильовці, це розбити яйце і акуратно покласти його в миску. Миска або чашка повинні мати трохи велике дно, щоб яєчня прийняла потрібну вам форму. Додайте трохи солі.

2. Помістіть миску з яйцем в мікрохвильову піч на 40 секунд на середню потужність і продовжуйте стежити за тим, щоб яйце готувалося належним чином. Щоб переконатися, що яйце добре зготоване, ви можете проколоти смажене яйце, і якщо вилка вийде чистою, воно готове. В іншому випадку продовжуйте готувати його в мікрохвильовій печі з інтервалом 5 секунд.

Через ці 40 або 50 секунд у вас буде ідеальна яєчня.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти