Як правильно чистити та вичиняти рибу: головні секрети для господинь

7 вересня 2022, 04:41
Як правильно чистити і вичиняти рибку - Главред зібрав всі секрети і лайфаки для досвідчених господинь.
Риба
Як правильно чистити рибу / pixabay

Влітку багато хто любить їздити на риболовлю - так добре відпочити на березі річки або озера, помилуватися природою, а після відправитися додому зі щедрим уловом. З риби можна приготувати безліч вишуканих страв, які порадують близьких і приємно здивують гостей, прикрасять будь-який святковий стіл.

Главред розбирався, як правильно чистити рибку від луски і обробляти її.

Як правильно чистити рибу

Радимо чистити рибу під проточною водою або ж в тазику. Також можна покласти її до целофанового пакету – почистити луску з одного боку, а потім перевернути на іншу і виконати таку саму процедуру. Після цього, сполосніть рибу під струменем холодної проточної води.

відео дня

Очистити рибку можна і за допомогою окропу – для цього рекомендуємо опустити її на кілька секунд в гарячу воду. Після цього луска швидко відходить сама. Цей метод підійде як для чищення великої риби, так і маленької, у якої луска щільно прилягає до тушки. Важливо - не перетримати рибку в окропі, щоб з неї не злізла шкура разом з лускою.
Стіл, на якому вичинятимите тушку, потрібно застелити декількома шарами звичайного білого паперу – завдяки цьому риба не ковзатиме.

Як правильно чистити та вичиняти рибу: головні секрети для господинь
Як вичиняти рибу / ua.depositphotos.com

Чим чистити рибу

Чистити рибку потрібно ножем або спеціальною рибочисткою рухами від хвоста до голови, проти росту луски.

Також для чищення риби підійде й терка. Для цього радять кілька раз провести нею по рибі від хвоста до голови, а після по спині і череву. Перед цим потрібно обов'язково видалити плавники, щоб не подряпатися.

Як правильно обробляти рибу

Після того, як очистили тушку від луски, обробляти рибку потрібно з довгого розрізу уздовж її хребта, в напрямку від голови до хвоста, це допоможе отримати в результаті акуратне і щільне філе. Потрібно стежити, щоб ніж чітко проходив по кістках хребта, але ні в якому разі не різав з. Потім потрібно підрізати м'ясо ножем навколо голови. Далі видалити всі нутрощі, а також прибрати чорну плівку зі зворотного боку живота риби. Ножицями зрізати зябра. Нарізати рибку на шматки, які вам потрібні.

Як нарізати рибу для смаження

Для того, щоб риба добре і рівномірно присмажився, тушку нарізають на шматочки товщиною не більше 3 сантиметрів, через те, що верхній шар товстого шматка може просмажитись набагато раніше, ніж буде готовий весь. Маленьку рибку рекомендують смажити цілою. Для того, щоб риба була смачнішою і не розвалювалася, знімати шкіру перед смаженням не треба.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти