Як правильно чистити мандарини: найпростіший спосіб, про який мало хто знає

29 грудня 2022, 01:35
Цитрусові є невід’ємною частиною святкового столу, але не всі знають, як швидко почистити мандарин, щоб і руки не забруднити, і мандаринку не зіпсувати.
Мандарины
Як правильно чистити мандарини/ pixabay.com, 1zoom.ru

Мандарини займають важливе місце як у святковому новорічно-різдвяному меню, так і в повсякденному житті багатьох людей. Дехто так любить ці цитрусові, що без них не уявляє собі зимових свят. Проте не усі знають, як правильно чистити мандарини.

Ми звикли чистити цей цитрусовий, скажемо так, хаотично – просто відламуючи по частинках шкірку. Але таким чином робити це довше. Також можна забруднити руки соком. А це вже внесе свій неприємний слід і зробить споживання цитрусового не дуже зручним. Особливо якщо ви сидите за святковим столом з гостями, і бігти у ванну мити руки не дуже зручно.

Щоб уникнути цього, можна скористатися способом чищення мандарин, який вважається "правильним". Таким чином ви не зіпсуєте цілісність мандаринки і збережете чистими ваші руки. А вживати мандарину стане набагато зручніше.

відео дня

Хитрість полягає у тому, що спочатку потрібно зняти пальцями нижню і верхню (де була плодоніжка) частинки шкірки мандарини. Далі візьміть кухонний ніж і вертикально розріжте плід збоку.

Після цього вам залишиться лише "розвернути" плід таким чином, щоб дольки мандарина опинилися відкритими і прикріпленими до вузької смуги шкірки.

Споживати мандарин таким чином буде набагато зручніше, а на святковому столі залишатиметься менше "сміття".

Раніше Главред розповідав, чому не варто викидати шкірки від мандаринів. Зазвичай шкірки від мандаринів одразу потрапляють до смітника. Хоча їх можна із користю застосувати вдома.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти