Як правильно чистити помідор: способи спростять життя і врятують здоров'я

21 липня 2023, 12:43оновлено 21 липня 2023, 13:35
1792
Главред розповість, Навіщо знімати шкірку з помідора і чому це важливо зробити перед його вживанням.
Як правильно чистити помідор
Як правильно чистити помідор / колаж: Главред, фото: скріншот

Чистити помідори звикли не всі, однак і мало хто знає, що робити це практично необхідно, якщо ви вирощуєте помідори не самостійно. Ми розповімо, як правильно чистити помідор швидко і легко.

Навіщо знімати шкірку з помідора - чому це важливо

Практично всі знають, що в сучасному світі овочі і фрукти для кращої врожайності удобрюють хімічними засобами, не всі з них повністю безпечні для здоров'я. У випадку з помідорами, як і з огірками, баклажанами і кабачками. більшість нітратів збирається і накопичується в шкірці і плодоніжці. У тому випадку, якщо ви видалите плодоніжки - плід вже буде знешкоджений на 70%, а якщо хочете підстрахуватися ще більше - не буде зайвим очистити помідори від шкірки.

Як зняти шкірку з помідора за допомогою окропу

Найпростіший і поширений спосіб очистити помідор - використовувати окріп. Для цього необхідно зробити на помідорах хрестові надрізи і залити їх окропом. Однак важливо не залишати помідори в окропі більше, ніж на 15 секунд. В такому випадку вони можуть стати м'якими. Через минулий час помідори потрібно дістати з окропу шумівкою і очистити, потягнувши за шкірку. Однак почистити плід можна і не використавши при цьому окріп. Як - розповімо далі.

відео дня

Як зняти шкірку з помідор без окропу

Для того, щоб не використовувати окріп в очищенні помідорів, знадобиться використовувати мікрохвильовку.

На плодах томатів зробіть надрізи хрестоподібної форми і відправте їх в мікрохвильову піч на 30 секунд при потужності в 700 Вт. Потім помідори необхідно занурити в холодну воду і почекати поки охолонуть. Після цього почистити плоди буде набагато простіше.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти