Як правильно зберігати хліб влітку: хитрий спосіб допоможе в дику спеку

22 червня 2023, 15:25оновлено 23 червня 2023, 08:07
3368
Мало хто з людей жодного разу не думав: "Як правильно зберігати хліб влітку?". Главред вирішив розібратися в цьому питанні.
Хліб
Хліб / колаж Главред, instagram.com/katsyarynakipnis/juliakarpovets/

Експерти з харчових продуктів стверджують, що люди не повинні зберігати хліб у своїх звичайних хлібницях під час спеки, оскільки тепле повітря може призвести до того, що їжа починає швидко пліснявіти, повідомляє британський портал Mirror.

Лайфхаки як зберігати хліб

За словами експерта з питань харчування Бірджіт Брендел, стандартна хлібниця - це одне з найгірших місць для зберігання хліба під час спеки. Причому поширене твердження - мовляв, чи можна зберігати хліб не в холодильнику ‒ в реальності працює зовсім не так просто, як здається людям. Річ у тім, що в холодильниках повітря часто буває вологий і сирий, а хлібу важлива сухість.

Якщо Ви хочете дізнатися більше хлібних секретів, то пропонуємо прочитати наш матеріал: "Чому не можна ламати хліб і хто його має різати: старовинні прикмети".

"Коли хліб зберігається при низьких температурах близько 0 градусів за шкалою Цельсія або нижче, волога підіймається на поверхню скоринки, де вона випаровується, що призводить до зміни ваги і смаку", ‒ стверджує експерт.

Брендел каже, що влітку бажано зберігати хліб в керамічних або глиняних посудинах, оскільки ті пропускають повітря і забезпечують обмін повітрям і вологістю, зберігаючи випічку свіжою якомога довше.

Бірджіт також пояснила, що зберігання хліба в холодильнику може бути "згубним" для "консистенції і смаку" буханки.

Хліб
Хліб / колаж Главред, podgornay_photo/

Як зберігати хліб без хлібниці

Брендель також не рекомендує зберігати хліб у паперовому або поліетиленовому пакеті в жарку погоду, оскільки такі пакети не забезпечують циркуляцію повітря, яка "необхідна" для тривалого зберігання батона.

"Поліетиленові пакети уповільнюють швидкість висихання хліба, що збільшує ризик накопичення вологи і появи цвілі", ‒ говорить експерт.

Волога в хлібі також швидше за все випаровується і потрапляє в пластик, в результаті чого він стає розсадником мікробів.

Якщо ж люди хочуть зберегти свіжий буханець, то відразу того, як вони почали її нарізати, слід класти хліб в посудину зрізом вниз ‒ тільки такий метод якомога довше збереже його свіжим.

Вас можуть зацікавити такі тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти