Як правильно зберігати сало в холодильнику: хитрому трюку позаздрять досвідчені гурмани

10 травня 2023, 04:30оновлено 15 травня 2023, 16:32
Скільки зберігається копчене сало в морозилці - важливі поради для правильного харчування.
Сало
Як довго зберегти сало / УНІАН

Незважаючи на те, що сало практично не залежується у шанувальників цієї закуски, з настанням літнього сезону особливо актуальним стає питання про термін зберігання цього улюбленого багатьма "делікатесу".

Всі ми ще з дитинства знаємо основні правила зберігання сала, проте нерідко питання про те, скільки днів потрібно тримати сало в теплі, ставить багатьох в глухий кут. Тому головними особливостями зберігання сала краще не нехтувати.

Скільки зберігається сало в холодильнику

Не секрет, що сало в основному зберігається в холодильнику або морозильній камері. І справа тут не в способі його приготування, адже і копчене і солоне сало в домашніх умовах правильніше буде заховати в холодильник. Однак за термінами зберігання сала необхідно не забувати прості правила:

відео дня
  • у холодильнику можна зберігати солоне сало до трьох місяців;
  • у морозильній камері сало солоне бажано зберігати не більше одного року.

Де краще зберігати сало в холодильнику або морозилці

Відповідь на це питання має досить просте пояснення, адже все залежить від того, наскільки швидко ви плануєте розправитися з улюбленою закускою. Звернемо увагу на те, що копчене сало має дещо інший термін зберігання, тому його не варто залишати на потім:

  • сире сало в морозилці можна зберігати близько 2 місяців;
  • копчене сало в холодильнику можна зберігати близько 3 місяців.

У чому краще зберігати сало

Сало, як і інший швидкопсувний продукт, при тривалому зберіганні необхідно ізолювати від навколишнього середовища. Зробити це можна помістивши його в непроникний для повітря пакет і щільно "запечатавши". Для прикладу, якщо ви плануєте закинути надовго сало в холодильник, упакуйте в поліетиленовий пакет і ретельно загорніть, щоб він не пропускав повітря. Це допоможе продукту довше зберігатися і радувати вас своїм смаком.

Як зберігати копчене сало в домашніх умовах

Не секрет, що заморожування продуктів сприяє їх більш тривалому збереженню. Не є тут винятком і сало. Тому найбільш довгий термін зберігання зможе забезпечити морозильна камера. Однак є один нюанс, який допоможе зберегти продукт якісним. Просто перед тим, як помістити сало в морозилку, кожен шматок загорніть у фольгу або харчову плівку в три шари.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти