Як правильно треба їсти часник: прості поради, які багато хто забуває

18 січня 2023, 05:00
Якщо ви регулярно їсте часник, норма на день повинна становити приблизно від половини до одного зубчика. В жодному разі не можна його переїдати.
Часник
Регулярне вживання часнику призводить до зниження рівня шкідливих бактерій в організмі / ua.depositphotos.com

На кухні багатьох з нас є часник. Часто його додають як приправу, щоб надати особливого смаку і аромату стравам. Часник має безліч корисних властивостей і вбиває шкідливі бактерії. Щоб знати, як правильно їсти часник, слід дотримуватися простих порад.

Кому категорично не можна їсти часник

Зазвичай часник називають природним антибіотиком через те, що в ньому є речовина алліцин. Вона може знищувати різні патогенні організми. Існують і суперечки з приводу того, чим корисний або шкідливий часник.

Негативною стороною вживання часнику може стати поява печії, газів, специфічного запаху тіла, поту і порожнини рота. Вплив часнику на шлунок і кишківник негативний для людей, у яких виразка шлунка і дванадцятипалої кишки, гастрит та інші проблеми зі здоров'ям. Їм краще категорично утриматися від вживання часнику.

відео дня

Як їсти часник

Людям, у яких немає протипоказань до вживання часнику, для зниження ймовірності роздратування шлунка перед прийомом в їжу радять видалити проросток.

Часник радять нарізати дрібними шматочками і дати йому постояти не менше 5 хвилин. Після цього слід додавати часник до страви або можна з'їсти його сирим. Також не рекомендують довго готувати часник, інакше він втратить свої смакові якості. Можна додавати його максимум за 10 хвилин до завершення приготування страви.

Часник не можна їсти на голодний шлунок. Його завжди треба вживати в їжу з будь-якими іншими продуктами – наприклад, з картоплею або хлібом.

Що не можна їсти з часником

У поєднанні з деякими продуктами часник краще не їсти. Наприклад, зі свіжими помідорами часник може викликати метеоризм і печію.

Крім того, не радять запивати часник або страви з часником молоком – може статися розлад шлунка.

Також часник не рекомендується їсти з фруктами, щоб уникнути бродіння в шлунку.

Чому не можна їсти часник на ніч

Коли кажуть, що часник не можна їсти на ніч, мова йде про те, що його не слід їсти прямо перед сном. Організм повинен відпочивати і не витрачати свою енергію на перетравлення їжі. До того ж часник може занадто підбадьорити організм перед сном.

На вечерю можна з'їсти 1-2 зубчики часнику. За 2-3 години можна вирушати відпочивати.

Як правильно їсти часник кожен день

На день можна з'їсти або половину або один зубчик часнику. У такій кількості продукту приблизно 3-6 тис. мкг аліцину – речовини з бактерицидним ефектом.

Не можна забувати - передозування часнику може призвести до негативних реакцій в організмі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти