Як правильно пити воду - сидячи або стоячи

8 січня 2023, 03:30
Пити воду сидячи радять через те, що в такому положенні шлунок краще омивається водою, яка допомагає вивести з організму шкідливі речовини.
вода, склянка води
Як пити воду правильно і з користю / ua.depositphotos.com

Кожен день ми п'ємо воду. Це не тільки звичка, але і необхідність – від рівня вмісту води в організмі залежить стан здоров'я людини, працездатність, відновлення після розумових, фізичних і емоційних навантажень. Вода допомагає протистояти стресу і відновлює організм. Як правильно пити воду - стоячи або сидячи, вибір кожного з нас. Однак часто людям радять спробувати пити воду сидячи.

Що буде якщо пити воду сидячи

Існує думка, що потрібно стежити не тільки за балансом щоденного пиття, але і не забувати про те, як краще пити воду. Вважається, що коли людина п'є воду сидячи дрібними ковтками, шлунок краще омивається водою. І тоді вода на деякий час затримується в шлунку, допомагаючи вивести з нього шкідливі речовини.

Крім того, коли людина п'є воду сидячи, її організм відпочиває. У такій ситуації починає активізуватися парасимпатична система.

відео дня

Будь-які напої радять пити бажано сидячи, а не стоячи. У положенні сидячи м'язи і нерівна система людини розслаблені. Причому не холодні або гарячі напої, а стакан води кімнатної температури.

Вживання води сидячи може поліпшити травлення. Її радять пити за 30 хвилин до 2 години після їжі, щоб уникнути неприємного впливу на процес перетравлення їжі.

Пити воду сидячи в ісламі

Згідно з мусульманським святого письмом Сунна, в ісламі вважається правильним пити воду саме сидячи, а не стоячи. В одному з хадисів сказано: "Якби той, хто п'є воду стоячи знав, якої шкоди приносить це шлунку, то, безсумнівно, його б вирвало назад". (Абдур-Разак 10/427 хадис 19588)

В іншому хадисі чітко зазначено, що мусульмани повинні пити воду саме сидячи.

"Нехай ніхто з вас не п'є воду стоячи. А якщо хтось забувшись вип'є її стоячи, то нехай викличе блювоту" (Муслім, Ашріба Хадіс 116).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти